söndag 13 mars 2011

Svärta kvarn


Svärta kvarn idag en sväng bara för att få komma ut lite...har världens fotoabstinens efter att i fredags ha halkat omkull här utanför hos mig på vägen ner till soptunnan.
Isgata, lite nerförsbacke och jag går såååååååååå försiktigt, så försiktigt med  "stora gluggen-ryggan" käckt på svaj så där vid sidan om på axeln...sen den andra ryggan med de mindre objektiven i den andra handen tillsammans med kafferyggan och så naturligtvis "kattpåsen" som ska kastas i soporna....allt ska med så man slipper gå två gånger!
Och då går det som det går...
Det bar sig inte bättre än att jag for på arslet så det bara stänkte om´et!
Med "stora gluggen-ryggan" under mig på sidan av ryggen i njurtrakten så jag fick ju världens smäll där...och har varit däckad i två dagar och går omkring som en gammal kutryggig gubbe.
Inte kul...Voltaren och Alvedon är kuren för att lindra smärtan...förmodligen har något revben eller ngn muskel fått stryk på något vis så att det smärtar något outhärdligt emellanåt.
Kan knappt andas om jag kommer fel med kroppen...och det gör man ju alltsomoftast när det gör ont på ett ställe i närheten av lungor...typ...vända sig i sängen när man sover är inte att tala om.
Men va fan gnäller jag för...jag säger bara Japan...huga huga så hemskt, helt otroligt vilken katastrof...jag kollade lite på tuben och nyhetsbilder därifrån och vi snackar inte lite krafter!
Helt otroligt säger jag igen...hus, bilar på tak, tåg, fartyg...you name it...bara åker med i vattnets forsande kraft som tändstickor.
Läbbigt med kärnkraftverken också...ja, man undrar ju vad "notan" kommer att sluta på?
Usch ja...när moder jord är på det humöret då har den lilla människan inte mycket att sätta emot naturkrafterna.

Annars för att fortsätta med något roligare...korren var här igår och jag satt på trappen och matade honom med mandlar som han sprang iväg med till olika gömmor där han körde ner nosen i backen och så stampade han till med framtassarna...så roligt ut...men va kul det är att få den där kontakten med honom...två meter ifrån mig men fortfarande väldigt försiktig.
Men idag har jag inte sett honom...kommer lite hur som helst...undrar också om mandlarna smakar...fast han tuggade på några stycken innan han började "gömma".

Som sagt var...idag har jag varit ute en sväng och det går bra så länge man sitter still i bilen men var tvungen att gå ut lite och lufta på mig i alla fall och då blev det dessa bilder.


6 kommentarer:

Niklas Johansson sa...

Ja det är för djävligt det som händer i Japan med omnejd. Man känner sig maktlös när man ser på tv mm.

Tråkigt att höra att du halkat omkull och gjort dig illa. Hoppas det inte blir några komplikationer utan att det ger med sig och blir bättre efter hand. Hur klarade sig fotogrejerna?

Ja konstigt det där med fotoabstinensen som kommer smygande så fort man varit ifrån kameragrejerna några dagar. fick möjlighet att dämpa den lite igår i det fina vädret, resultatet kan ses på bloggen;)

Svärta kvarn känner jag igen där har jag varit, men det var några år sedan. Gillar bilden med den "halva bron".
/Niklas

Mimmi sa...

Det är så himla hemsk detta som har hänt i Japan .. och inte kan man göra något .
så du drattade på baken .. ja .. det är lätt hänt det i detta väder som är nu .. hoppas du blir bra snabbt ..men tyvärr så brukar ju sånt att sitta i ett bra tag .
Men så himla kul att du har fått en så nära kontakt med ekorren :D
Ja de kommer när de vill .. ibland kan det ta över en vecka innan man ser honom här igen.
kanon fina bilder fick du i alla fall idag .. och hoppas att turen inte tog musten ur ryggen nu .
ha det så gott.

Bea sa...

Oj, oj, så du har halkat omkull och slagit dig! Det var illa, men hoppas du blir snart återställd!

Ja du, Japan i fokus för alla just nu och de flesta mäter sitt smågnäll emot deras ofattbara naturkatastrof.

Krya på dig! /Bea

Ölandsvindar sa...

Det är inte kul att halka och ännu värre när man bär på dyrbar kikar- eller kamerautrustning.Hoppas att du läker ihop snart! Här har vi lagt av halkskydden nu och det känns verkligen lätt och ledigt att gå på barmark igen.Håller på och tränar med min nya lilla grej till kameran som kom för några dagar sedan.
Ha det!
Kerstin

Anonym sa...

Tack ska ni ha!!
Ryggorna är ju vadderade så jag tror inte det hände något med grejorna...har inte märkt något ännu...

Steffe

Sonja sa...

Oj vilken vurpa du gjorde. Kunde gått ännu värre. Vet du jag har satt på ett broddspänne på mina kängor. Köpte på Apoteket för länge sedan när Janne och jag skulle ut och fota på isarna. Det är riktigt bra faktiskt.
Vad kul att mandel smakar Kurren. Du får sitta blickstilla med framsträckt hand och en mandel i handflatan så kanske han tar ut handen så småningom. Eller släpp mandeln väldigt nära handen.