måndag 28 mars 2011

Ejder utan prakt...

Större bild - Klicka på bilden!

...blev det av gårdagens "lilla" tripp till Marstrand och ett försök att få den vackra juvelen Praktejder på bild men av det blev inget.
Den vackre låg och guppade långt ut på redden och var på väg bortåt andra sidan men jag fick kika i en skådares tub och såg den rätt så bra men vad hjälper det.
Det är ju bilder jag vill ha!
Den hade kvällen innan varit alldeles intill kajen vid fiskehamnen och som en sa "den var så nära att man kunde ha klappat den på huvudet"!
Men i alla fall...då vet jag hur Marstrand ser ut lite grann och erfarenheter är alltid bra att ha.
En lång dag blev det...hemma vid tio-tiden strax efter och vilket värstingväder det blev på eftermiddagen.
Snön bara vräkte ner och det blåste halv storm och gjorde så fram till Jönköping ungefär...så lusten avtog ganska så fort att vara kvar men jag stannande i alla fall till bortåt fem-halvsex så några timmar blev det.
Och dessa skönheter skäms väl inte för sig heller!
Fanns gott om dem lite här och var runt bryggor och utåt öarna....tur det så man hade något att titta på!
Oerhört svårexponerade "saker" vitt och svart och ögon så mörka att de "försvinner" men tycker ändå att jag fick fram rätt så bra bilder...ehhhhh?
Idag är jag trött...det suger musten ur en en sån resa...vad blev det...ehhhmm...42 mil dit och 42 mil hem och om man då använder den där enkla miniräknaren där uppe så blir det ca 84 mil. ;-)
Vill samtidigt passa på att tacka Ingemar för feed angående Marstrand... TACK Ingemar!!

Nu blir det kaffe!

Ses!

Edit:
Angående Praktejdern idag:
Citat från Svalan:
Sågs först på långt håll i sydost i sundet mellan Koön och Klåverön endast synlig från yttersta delen av hamnen. Flög sedan in till fiskhamnen på Koön och landade nära och fint.
Slut citat.
Tid:
Mellan 10:45 och 11:30
Sic!

4 kommentarer:

Ölandsvindar sa...

JA man ska ha lite flyt också, men så blir det inte alltid. Men det kommer väl flera. En på 10 000 vanliga eller vad man säger. I helgen såg det ut som en kvarvarande ismassa långt ute vid norra udden men det var tusentals ejdrar som rastade på vågorna.De är otroligt vackra också. Det ser man ju på dina bilder.
Ha det!
Kerstin

Rolfs Naturfotoblogg sa...

Det var fina bilder på ejdern. Heter den praktejder nu för tiden?

Anonym sa...

Rolf: Nej, det här är vanlig ejder googla på prakt så får du se hur den ser ut...en riktigt fin juvel!!
Värt att åka långt för!!

Steffe

Ingemar Pettersson sa...

Aj, aj så ledsamt att praktejdern inte ville visa upp sig som man hade hoppats på. Lite tråkigt när du har åkt så jätte långt, men , men det är ju så det kan vara. Det är ju lite det som är charmen med våra vilda djur och fåglar, man vet ju aldrig...

Du fick i alla fall lite plåster på såren med dina ejderbilder, så otroligt fina. Precis som du skriver så är det ju jätte svårt att få till bra bilder på ejdrarna.
Må väl
/Ingemar