fredag 25 mars 2011

Fredagsbilden

Större bild - Klicka på bilden!

Grågäss - Lövsund 25 mars 2011

Idag blev det en tur till Lövsund och vad många sångsvanar det var där...jag räknade till över 200 stycken ca...det var säkert mer.
Två tranor kom inflygandes, grågäss, tofsvipor, starar, och en massa andfåglar av olika slag...som vanligt är jag kass på arter så jag "buntar" ihop andfåglarna istället.
Kallt var det...usch...det blåste råkalla vindar men solen sken på förmiddagen för att framåt efter tolv blev molnigt med s.k. snömoln där det föll ner lite flingor men det blev inget mer än så av det.
Bilden ovan är ett försök till något mer än en vanlig (av)bild...något abstrakt, kreativt föreställande grågäss och fipplet består i att jag med kameran haft en lång slutartid och samtidigt panorerat.
Sen i PS har jag lagt på kontrast, färgat lite, mättnad, korn och lite mer som jag inte kommer ihåg...man drar lite i spakarna tills man tycker det ser bra ut! :-)
Brukar ju inte göra så mycket med bilderna men ibland kan det vara kul och leka lite! :-)
Min policy i vanliga fall är ju att bilderna ska vara så mycket "direkt ur kameran" som möjligt och bara behandlade med sedvanligt "mörkrumsarbete".

Fredag idag...här blir det strax oxfilé, sparris, bearnaisesås och lite andra tillbehör av det gottaste slaget! :-)

Ha en riktigt trevlig helg!

Ses!

6 kommentarer:

Lasse sa...

Jag tycker denna bilden blev riktigt vacker!Lagom oskärpa och fina färger. Har själv försökt ibland att "få till" något liknande men aldrig lyckats tycker jag. Men kul är det så jag får väl försöka igen.Trevlig helg!

Mimmi sa...

Bilden blev ju jätte häftig :)
Det är ganska så kul att få sitta och leka med sina bilder ibland tycker jag :)
MUMS Oxfilé .det lät ju helt otroligt gott :)

Anonym sa...

jag har massor av dåliga oskarpa bilder är det seeeeevärt nej skit tyvärr smaken är som baken leif har ett skärpa är a.o. så dåliga bilder får jag varje dag kanske spara o få beröm neeej smaken är som baken

Ölandsvindar sa...

Ojojoj! Vilken fredagsmiddag! Här blev det bara en skiva gris och potatis. Kan rapportera att ejdrarna är på väg norrut. Hundratals rastade vid Ölands norra udde i går e.m.
Trevlig helg!
Kerstin

Anonym sa...

"Anonym":
Hahaha...du får väl "blunda", hoppa över eller nått när det kommer såna här skitbilder! ;-) Annars är det en viss skillnad på oskarpa bilder och kreativ oskärpa! ;-)
Sen om det är bra eller dåligt kan ju diskuteras! :-)

Steffe

Birgitta sa...

Så snyggt!
/Birgitta