måndag 21 november 2011

Ormvråk igen...

Större bild - Klicka på bilden!


...och dramatiken stegras vartefter på dessa bilder...på första bilden har ormvråken just landat på stubben...sen blir den lite irriterad på en annan ormvråk som landat alldeles intill åteln bara ett par meter ifrån...alltså...jag hade som sagt en riktig fest igår när det landade två stycken vråkar samtidigt!
Den andra vråken retar den på stubben med ett par små skenanfall...därav att den gapar som den gör på bilderna som följer...på de tre sista så ryttlar den andre vråken alldeles strax ovanför till höger och utanför bild...tyvärr så fick jag inte med bägge två utan det blev endast på den ena som jag tycker har fått fina uttryck som berättar om att den är väldigt irriterad på den andre.
Vill också säga att den sista bilden är "terjad" på så sätt att jag bytt ut huvudet på vråken...och anledningen är att den var oskarp på huvudet och jag ville så gärna ha en serie bilder av hela skeendet där den sista bilden gör hela serien komplett enligt mitt tycke!
Rätt eller fel?...kan diskuteras men i min värld så tycker jag inte att det är fel om man gör det ärligt och berättar om hur jag gjort...och huvudet är precis i samma form som i originalbilden fast i skarpare utförande där skärpan lagts på huvudet och ögat men ändå att man får det dramatiska rörelseoskärpan att framträda på hela övriga fågeln.
Kanske inte världens bästa "terjning" men jag är nöjd och det är huvudsaken! Oooops! ;-)  :-)

Idag är det måndag och vilodag...gråtrist och en tandläkarutgift på gång för frugan som tappat en flisa av något slag i käften...plomb eller en tandbit?...hyresfritt denna månad och peng in och käftis på samma månad och peng ut...det går för runt...här ska inte fås något extra inte...suckar!
Nåväl...det kunde ha varit värre...

Ses!


Gömsle - 20 november 2011

9 kommentarer:

LindaElm sa...

underbara bilder. vilken action i korten kul att få se när den är i rörelse. va kul att det går så bra för dig vid ditt gömsle. när man får såna här bilder måste all väntan kännas väl förtjänad:)

Ronnie Isacsson sa...

Fantastisk bildserie av en underbar rovfågel !
Ärligt av dig att du uppger ändr. Ärlighet varar längst som man brukar säga !

Sami sa...

SV: Hej steffe, varsågod dina bilder tjänar all uppskattning de kan få:)

Japp årets nyhet kommer inom 30min på bloggen:)

Gunnar Eriksson sa...

Det har varit en hel del diskussioner efter att Terje erkände att han hade manipulerat bilder. Många låste sig vid själva bildmanipuleringen, medan jag själv tycker det handlar om att vara ärlig mot betraktarna. Jag tycker att det är lika illa om man fotograferar ett djur i ett hägn och säger att man tog bilden ute i naturen.

Jag uppskattar den ärlighet när du och andra skriver hur man tog bilden och om man har gjort något utöver vanligt mörkrumsarbete med bilden. I mina ögon så är det inget som förtar känslan när jag ser dina och andras fina bilder.

/Gunnar

totto sa...

Gôrfina bilder, gillar rörelserna och det irriterade uttrycket på vråken

Kungsfiskaren sa...

Grattis än en gång Steffe, helt underbara bilder!
Ha en fin kväll
/Ingemar

NatureFootstep sa...

schyssata aabilder. :) Är det en juv som ropar på mamma?

strandskatan sa...

Åh!
Jag blir avundjuk när jag ser dina underbara bilder på fåglar!!!! ;)

Fantastiska bildserie!

Hälsningar Halina

ANNA JONSSON sa...

OAOOOO vilka bilder stefan...åter igen:-) du är fantastiskt duktig!