torsdag 3 november 2011

Korp

Större bild - Klicka på bilden!

500 + 1,7... i stort sett ocroppat, perfekt avstånd till "målet", klonat lite grässtrån här och var och tagit bort lite skit på stubben. Sedvanlig mörkrum annars.

Idag gick det lite bättre MEN seeeeegt som fan fram till strax före elva ungefär...i morse var de framme och hojtade lite men inte mer...jaha, tänkte jag...det var väl nån de skickade fram för rapportera att "fanskapet" är här igen...man kan tro de har världens koll på att t.o.m bilen står parkerad och varsnar att jag är närvarande genom det...men skam den som ger sig...får väl fika, småsurfa på xperian...men den var slö så ini bomben pga dålig connection...jaha, då är det väl bara å bita ihop och vänta då...timmarna är sega när det inte händer något...mycket fika blir det...och tyst ska man vara...men det frasar om kläderna, knakar, låter om allting tycker jag när man försöker att inte göra några ljud ifrån sig!
Magen ska vi bara inte tala om vad den knorrar och har sig när den får en macka i sig...men i alla fall så strax före elva som sagt så hörs det krax och det sitter en korp uppe i trädet till höger om mig men den vill absolut inte ner...det var väl då själva fan då...ska du sitta där hela dagen eller??
Sen kommer en till och en till...sen är det väl en 5 -6 stycken samlade och så helt plötsligt går en ner och en till följer efter...så kommer då funderingen...ska jag dra av en bild?
Är ju såååå sugen alltså...aaahhhhh, jag testar...har slagit av serietagningen och har enbildstagning påslagen...de är så vaksamma och hoppar när de får se sin egen skugga tamigtusan...jag smäller av en bild...ingen reaktion...jag bestämmer mig för att ta fem, sex bilder...kosta vad det kosta vill...en bild till då...ingen reaktion...konstigt...förra gången så drog de direkt jag fokuserade med VR men kanske att de "tål" bättre när det smäller med slutaren...tre bilder...fyra bilder...nu reagerade en korp där...den lyfte på huvudet och jag väntar igen en liten stund...tar två bilder till och...så drar alla på en gång...det blev visst lite för mycket de två sista bilderna men jag är i alla fall nöjd för dagen.
Många timmars arbete för dessa bilder men det är värt all väntan och frustration när det väl smäller till och händer något!
Nu så hoppas jag att det ska utvecklas till att rovisar kommer också...hittills har ingen visat sig ännu men det kommer sa optimisten!
Såg en mink nere vid vattnet precis innan jag åkte hem.9 kommentarer:

Urban Rundström sa...

Hej! Grattis till korpbilderna, vet själv hur vaksamma de är. /Urban

Tristan sa...

UTROLIG bra bilder av fuglen. Gratulerer!!

Anonym sa...

Kanon bilder på korpen.

Bengt KH

Fjällripan sa...

Ja men fantastiskt fina bilder du fick!
Tålamod lönar sej :) Hade du värmaren med dej idag nu då...:) Hoppas det kommer lite rovfåglar dit nästa gång!

LindaElm sa...

dags att bli avundsjuk igen ser jag;) fantastiskt fina bilder du fått till på den för mig hemligasfulla korpen. grattis till att din envishet och tålamod gett resultat:)

strandskatan sa...

ÅHH!!! Jag blir såå avundsjuk :))))
Vilka fantastiska bilder!!!
Grattis!
Hälsningar Halina

Anonym sa...

Tjusiga bilder, grattis!

Anonym sa...

Tack för titten Steffe :-)
Såna fina bilder på korpen du fått. Vi såg på dem med uffe.. Han sa att han kunde inte ta såna bilder av en uppstoppad korp ens! ;-)
Trevlig helg på dig.. Raya

Bea sa...

Grattis till fina bilder på Korpen!
Jag har aldrig sett den sittande så spanande, endast i träd eller i flykten högt och ljudligt skränande.
Lustig blick den har i alla fall!
Må gott1 /bea