söndag 27 november 2011

Första advent!

Större bild - Klicka på bilden!

Första advent - 27 november 2011

Godmorgon på er därute i världen...idag är jag lycklig efter en underbar dag igår i Västmanland där jag fick Nötkråkan på över trehundra bilder...blir en del att sortera nu på förmiddagen!
Mycket skitbilder blev det som ska sorteras bort...minst 50 procent...den var ju väldigt aktiv...for ju med huvudet hit och dit och upp och ner och ljuset var väl inte det bästa där i gläntan enär solen inte hittade dit ngn gång under den tid jag var där...VI ska jag väl säga för frugan var med också men satt i bilen och läste en bok...hur kul är det att sitta och glo på en knäpp fågelfotograf...då kan en bok vara ett bra tidsfördriv.
Ja, knäpp är man väl om drar 40 mil för en sketen fågels skull...men i alla fall...det var ju inte vilken pippi som helst så för mig var det värt varenda mil...typ!
Nåväl...var var jag...?
Jo, ljuset ja...men jag föredrar ju det ljus som var, jämt och fint och lite sämre tider lr att höja ISO:t än att solen lyser och det blir för stora kontraster.
.
Regnet slår på fönstret här i mitt datarum just nu och vädret är grått och dystert, så vi hade en väldig tur igår med ett kanonväder hela dagen...just nu så här på förmiddagen känns det som apokalypsen står för dörren och knackar på...ekonomin i världen verkar gå åt helvete..."det nya arbetarpartiet" (herregud!!)  i ankdammen Svedala slår på folk som redan ligger, klimathelvetet, känslan av undergång har väl aldrig varit så påtaglig som nu... eländes elände...men va fan det är ju snart jul igen och "Toj hämtegubbar gla´ i såsen och kvasi vastiga lura" ekar i mitt huvud...Kalle Moreaus är julvärd...det står skrivet mysfarbror i pannan på honom...det känns så tryggt och fint så det blir nog ingen apokalyps i år heller tack vare Kalle...det är bara att köra så länge det ryker...Kalle i stolen varenda år i fortsättningen, Kalles trygga famn, åhhhh...lev i nuet...morgondagen är då...mmmm så härligt....där försvann alla negativa tankar i ett vips...underbart!
Idag bjuder jag på en annorlunda adventsbild med Hugo i huvudrollen...nyfiket luktar han på ljuset och undrar vad som är på gång nu.
Idag blir en fin hemmadag med adventskaffe och nybakta lussebullar...elände?
Vad då elände...!?

Dragningen Kl 12:00 - Utlottningen glömmer ni väl inte?
Ni har fortfarande chansen att vara med!

Bilder på Nötkråka kommer i eftermiddag.

Ses!

1 kommentar:

Fjällripan sa...

Kul att du fann den! Ang tavlorna så gillar jag dem verkligen, men här har vi nästan inga väggar och de jag har är upptagna av mina älg och renhorn :))