onsdag 16 november 2011

I morgonljusets timme...

Större bild - Klicka på bilden!16 november 2011

...dök Duvhöken upp som en räddande ängel för dagen som idag...då det varit trögt som fan några dagar.
I måndags dök höken upp på morgonen precis efter ngn halvtimme jag anlänt till gömman och fått upp grejorna.
Men den drog direkt jag rörde gluggen och så var den dagen förstörd...korparna höll sig borta.
Igår gjorde jag vissa justeringar och förbättringar (?) på gömslet.
Och idag testade jag igen och så dök Duvhöken upp då mellan nio och tio och tog för sig av "smörgåsbordet"...men korparna vetefasen var de blivit av?
Hörde dem i morse på avstånd men inte mer...sen tonade det av precis och hela förmiddagen sen så var det inte en korp i närheten...märkligt!
Nåväl...kanske de blev skrämda av min närvaro igår och det tar ett par dagars återhämtning innan det blir fart på dem igen.
Eller också har de lärt sig att känna igen bilen och "nu är den där tokfan här igen"...ja, vem vet hur de tänker...de är nog smartare än vad man tror!
Men i alla fall...
Bilderna är fixade en aning på åteln men bara det, för jag gillar inte köttiga ytor...har ju satt upp lite sittgrenar här och var och så den gudabenådade stubben har jag ju som var som en skänk från ovan men men de sätter sig ju inte alltid där man vill att de ska sitta och då får man ta det som det är...inte mer med det så att säga.
Jag är glad att det överhuvudtaget blir bilder!!
För det är fan i mig inte lätt!
Och sen är det ju så också att de egna kraven ökar ju vartefter så att man vill ha flygbilder t.ex. och snygga "posar" som lite förmer än de vanliga avbildningarna så att säga.

I morgon får det nog vila...måste ner på stan och köpa såna häringa värmepaket som man kan ha i stövlarna...såna där påsar som man skakar igång värmen på...kallt som bara den är det i gömman på golvet och jag fryser så ini bomben om fötterna och idag hade jag såna där paket och det hjälpte rätt så bra faktiskt!

Ses!

9 kommentarer:

Mimmi sa...

Himmel och pannkaka .. du har gjort det igen .. vilka otroliga fanatiska bilder .. det r bara att sitta och njuta .. och njuta .. och njuta ...
kram/Mimmi

LindaElm sa...

härliga bilder som vanligt:) helt underbart att få se dina fina bilder och vilka fåglar du får äran att fotografera. är så snyggt.

Kungsfiskaren sa...

Härligt Stefan!
Vilka bilder, det är en ren njutning att titta in här till dig.

Öka kraven från detta... Vete f.n om det går, bilderna är helt out standing!
Det är underbart att du får utdelning för alla timmar då du sitter och fryser när inget händer.
Ha det!
/Ingemar

Bob Bushell sa...

A beautiful Goshawk photos, superb shooting.

Fjällripan sa...

Ja huvva för att sitta och frysa...Men vilka otroligt fina bilder, där händer det grejer! Även om det kanske inte alltid känns så för dej, som sitter där... :)

Gunnar Eriksson sa...

Det är kul att få ta del av dina berättelser, speciellt då man inte är fågelfotograf. Om man inte håller på att fotografera fåglar, så kan det vara svårt att förstå hur svårt det kan vara. Även om jag vet att det inte är lätt.

För många år sedan tillverkade jag ett par bivackskor. Man tog inneskon till skoterkängor som var på modet då. Inneskon var av pressad filt och på den sydde man fast två formklippta delar av liggunderlag på inneskons sula. Allt för att inte markkylan skulle tränga igenom. Sen sydde man två påsar som skyddade filtskorna från väta. Det bästa var att inget klämde åt foten utan det kändes nästan som att gå barfota på snön. Man frös inte om fötterna trots att man var ganska stilla och temperaturen var -30 grader.

/Gunnar

Anonym sa...

Tack Mimmi! Glad jag blir!

Linda, jag tackar för fin kommentar!

Ingemar...tackar...det ska gudarna veta att det är kallt... och isolerande där inne i mörkret...Kumlabunkern, släng dig i väggen!

Tanxs Bob! It´s fun with a comments from England!!

Susanne...tackar för kommentar...blir glad!!

Hallå Gunnar...vilka fina tips du kommer med...ja, de där moonbootsen/skoterkängorna är väl de enda skor man haft som man aldrig frusit i!
Det var bra grejor!
Nu har jag köpt värmepåsar så får jag se om det funkar annars så blir det ett par nya kängor av något slag.

Steffe

Birgitta sa...

Måste vara härligt att trots kylan få så bra bilder. Mäktigt på något vis.
/Birgitta

AnnaKK sa...

Aha... Här kom det ju lite svar på min undran vad du gör åt kylan! :-)

Verkligen maffiga foton!!