söndag 17 april 2011

Grodor

Större bild - Klicka på bilden!

En sväng igår med blev det på Ripsavägen tillsammans med frugan och vi stannade och fikade vid "Sothönedammen" där jag fotade de där sothönesötisarna ni såg för några inlägg sedan.
När vi hade satt oss och hällt upp lite kaffe hördes ett liv och ett sammelsurium av ljud och tänk vad grodor kan låta! :-)
Inget kväkande eller så utan ett sorl av grodljud...hade lite svårt att höra det där vi satt men gick ner till vattnet och då...herrej****r vad de "snackade"...kul...och grodägg en masse i mattor...det är inte ofta man får vara med om sånt...vid ett tillfälle för ett par år sen var jag nere till våtmarken vid Brannäs och upplevde paddornas uppvaknande och deras ljud de hade för sig och det var också en upplevelse att se och höra...det var paddor överallt...på stigen, parkeringen, i dikeskanten... man var tvungen att titta efter så man inte trampade på ngn.





Ripsavägen mellan Åboöinfarterna - 16 april 2011
Alla bilder tagna med 500-gluggen och 1,7 på

3 kommentarer:

Birgitta sa...

Inte en enda groda har jag sett ännu. Hade ju tänkt få till några bilder på dem i år. Får ge mig ut i påsk. Du fick bra bilder i alla fall!
/Birgitta

Anna Hedström sa...

jättehärliga bilder på grodorna här med.. jag hade ju ett möte;) med en padda (fast det måste varit 2) häromveckan o då fick han allt stå i rampljuset en stund han mä,hehe:) men jag förstår att det va skojjit att se alla grodor som du såg,då är det väldigt roligt att ha kameran i sin hand:-)
hälsn.anna

Tammy sa...

Ååååh så underbart - jag blir lycklig av dina bilder på dessa söta underbaringar! Kan tänka mig vilket liv där var :o))

Visst är dom fantastiska :o)