tisdag 23 november 2010

Favorit i repris!


Härfågel - Buskhyttan - 29 april 2010
Ett fint minne, vilket pådrag det var!
"Alla" skulle dit!
Jag var nära att ge upp, den var spårlöst försvunnen och jag hade gått och letat efter den i tre-fyra timmar men så helt plötsligt så var den där!

6 kommentarer:

jonny sa...

en av årets finaste dagar hääärligt jonny

Henrik Hellemar sa...

Tjabba...


Varfågel ?
Närfågel ?
Därfågel ?
Hurfågel ?
Härfågel !

Trevliga pippis det där... Jag kryssade en likadan nere vid Nääs strax norr om Göteborg i fjol och f*n vet om jag åker på liknande pådrag igen... Fullt med erkänt duktiga ornitologer sprang omkring i voljären där härfågeln hade setts tidigare och jag frågade en gubbe om han sett den varpå han stolt klappade med handen på en pinne och sa: "-Precis här satt han för drygt 1 timme sen..."
Då tänkte jag: "-Dumjävel - tror du verkligen att fågeln kommer sätta sig där igen när du står och lutar dig mot sittpinnen ?"
Det började spöregna och alla sökte skydd under ladugårdstaket (utom jag) och efter bara en kort stund så kom härfågeln och satte sig i voljären igen, men det fick ju tyvärr mobben se, så alla kom rusande som en flock kåta elefanter och vips, så var pippin borta igen...

Samma var det när jag var uppe på Hunneberg när larmet om lappugglan kom... En idel skara erkänt duktiga ornitologer (flera med långt över 300 kryss) som rusade fram över myren och skrämde till och med bort varenda mygga och älgfluga som fanns på Västerbymad... Men jag skämdes över deras uppträdande så jag gav upp och vek av mot bilen och gissa vad jag fick kryssa då ? ;)

Sköts skådningen bara på ett vettigt sätt så har jag inget emot dessa pådrag, men de två stora som jag bevittnat fick mig att må illa... Bättre var det när jag kryssade kohäger borta vid Hornborgasjön - då satt hägern innen bland korna i en hage och ingen vågade sig in i hagen utan alla var på behörigt avstånd och alla kunde njuta av obsen... :)


Henke :)

Ölandsvindar sa...

Man ska ha lite tur!Letade lite planlöst efter en vid norra udden i våras och plötsligt satt den några meter ifrån mig på marken. Gillar inte heller de där obehärskade, hänsynslösa rusningarna. Då får det hellre vara!
Kerstin

Urban Rundström sa...

Grattis till den häftiga härfågeln. Fint med lite miljö runt fågel och inte bara närbilder som många tar.

Anonym sa...

Tackar för era kommentarer!

Steffe

Jonathan Björklund sa...

Så vackert! Är inte lite avundsjuk! :-)