tisdag 26 april 2011

Åsså...

Större bild - Klicka på bilden!

Hämpling - Mörkö - 21 april 2011

...var´e måndag igen...nä, fel men det känns så...frugan har jobbat fred, lörd, sönd...konstiga tider det är, i dubbel bemärkelse...har hon aldrig behövt gjort tidigare på sitt jobb men nu är det omorganisation, nyordning och bilda eget bolag och fan och hans moster...men men det finns ju fördelar också med det.
Att få vara ledig var fjärde vecka fr, lö, sö...typ...eller hur det var?
Jaja...skitsamma...eller inte egentligen men vad ska man göra...jo, dra ut med kameran förståss!  ;-)  :-)
Och det är precis vad jag gjort i helgen...det kommer bilder vartefter här.
Både med och utan fru...i går måndag var jag och frugan till Sofiebergsåsen och tittade på Backsipporna som står i full blom just nu...helt fantastiskt att se...en hel slänt full med backsippor!!
Om ni har vägarna förbi eller vill göra en utflykt så kan jag verkligen rekommendera platsen...där finns Ortolansparv också...inget denna gången (har den på min krysslista från förra året) men rappat på svalan är/var den samma dag vi var där så den fanns närheten i alla fall.
En sak som jag tycker är märkligt med backsippor och Ortolan...här utanför Nyköping finns ett område som heter Lindbacke och i mångt och mycket så liknar det ju Sofiebergsåsens biotop på många sätt men där finns varken det ena eller det andra.
Kanske det beror på att det är trafikerad väg en bit därifrån så att Ortolanen blir störd men backsipporna borde ju trivas där men det kanske har med jordmån att göra...vad vet jag?
En liten fundring bara.
Vad har jag sett? (och fotat)
Gravand, Mindre och Större Strandpipare, Brushane,  Rödbena, Gråhäger, Sävsparv, Skräntärna och en hel del annat och en oartad piplärka (??) än så länge...väntar svar där.
(Nya kryss och bilder av varierande kvalité på en del av det sedda)
En riktigt trevlig helg på alla sätt och vis och som en fint avslut på påsken blev det så Sofiebergsåsen med bilder som kommer så småningom.

Ses!

Inga kommentarer: