fredag 15 april 2011

Torsdagsutflykt - 14 april 2011

Större bild - Klicka på bilden!

Större Korsnäbb - Ripsavägen - 14 april 2011

För ngn vecka sen var frugan och jag en sväng utåt Ripsa och Åboö och snurrade lite och då såg vi dessa fåglar på ett ställe och jag blev ju eld och lågor...visste inte riktigt vad det var men har fått uppgift om att det är Större Korsnäbb...trodde det var Hämpling...har för mig att de är röda.
Då när vi närmade oss dem flög de iväg precis efter att vi sett dem.
Nåväl...har ju bilder på Korsnäbb sen tidigare men men jag tycker alltid att det är svårt att arta fåglarna.
Men med facit i hand så är det väl inte svårt att se att just dessa är Korsnäbbar men vad som skiljer Större och Mindre, det har jag ingen aning om utan de får gå in på min Krysslista som Korsnäbb oavsett.
Bilderna från igår på Korsnäbbarna är tagna på lite avstånd och den här gången kom  jag lite saktare med bilen och svängde av vid en åkeruppfart och väntade in dem men de ville inte komma närmare så bilderna är rätt så croppade men som dokumentation är de helt okej för mig.

Större Korsnäbb - Ripsavägen - 14 april 2011

En fin dag och ett härligt väder var det igår...nästan sommarväder och jag hade klätt på mig termobyxor, tröja och jacka så jag blev alldeles svettig så det blev till och strippa av sig lite...skönt med lite mindre kläder på sig nu när man vistas ute.

Större Korsnäbb - Ripsavägen - 14 april 2011

Många stopp blev det igår men vid samma stopp som Korsnäbbarna blev det premiär på en ny fågel jag inte fått på bild tidigare!
Dubbeltrast...den var väldigt skygg men den gick att vänta in...den kom närmare och närmare och sen "rasslade"  det till i kameran...härligt!!



 Dubbeltrast - Ripsavägen - 14 april 2011

Knipa - Ripsavägen - 14 april 2011

Ett stopp till vid en sjö så sågs dessa Knipor "simma lugnt" och ett skott blev det där...härligt ljus med ett fint blått ljus! Mmmm...gillar!

Ripsavägen - 14 april 2011

Här ytterligare ett stopp och fortfarande Ripsavägen...här fick jag se att det rörde sig i skogen av en massa fåglar och jag stannade till och knäppte på "cippen" pch lyssnade...och vilket liv...vilket jäkla liv...det sjöngs och kvittrade av hjärtans lust inne i skogens dunkel men där fanns också ljusglimtar mellan träden där solstrålarna letat sig ner...underbart är att jag kan höra när det kvittrar på så där!!! Fantastiskt!
Ni kanske undrar varför det är så fantastiskt men det var först  2003 när jag gjorde min cochleaoperation och efter det som jag hörde fåglar för första gången i mitt liv efter att tidigare aldrig ha hört dem.
Så där blev det lyckat men som jag sagt tidigare...taluppfattningen är det lite sämre med men det funkar ju ändå hyfsat men bra ljudmiljö och artikulation....artikulation kan det vara lite si och så med hos vissa människor men problem är ju till för att överbryggas.
Oj, nu hamnade jag visst lite på sidan om här men i alla fall...här stannade jag en stund för att se vad som eventuellt kunde röra sig inne i dunklet...Kurre bl.a. dök upp när ögonen vant sig efter en stund.
Satt och knaprade på en kotte...naturligtvis  ;-) ...Rödvingetrasten som jag la in igår fick jag se komma och sätta sig...

Rödvingetrast - Ripsavägen - 14 april 2011

...här har den flyttat på sig och hamnat i "bättre dager"...den här bilden gillar jag...sååå fint ljus det är i bakgrunden och trasten framträder fint.
Sen fortsatte jag till Stenskvättans berg som jag skrev om tidigare...där satt jag och filosoferade några timmar...skvättan kom några gånger men jag lägger inte in bilder på den här.
Räven kom och gick över ängen vid ett tillfälle men det blev inga bra bilder på den...ormvråken slog ner och tog en sork förmodar jag...tranan spatserade nere i sänkan på andra sidan åkern.
Som sagt en fin dag där det hände saker hela tiden i stort sett och då är det underbart att bara vara i naturen, på tal om det jag skrev häromdagen att en dag utan bilder är ett misslyckande.
Fel av mig...en dag i naturen är ju egentligen aldrig misslyckad eftersom ju själva naturupplevelsen är det primära och bilder är extra bonus som gör dagen fulländad...ja, typ så! :-)

Fredag idag...vädret är kalas men ska nog vara hemma idag och ha lite hörselvila...så skönt att bara gå här hemma utan både cipp och happ i tystnaden.

Ha en riktigt trevlig och underbar helg och...krama varandra! :-)

Ses!

Steffe


7 kommentarer:

Gunnar Eriksson sa...

Jag blev själv överraskad för några veckor sedan av all fågelsång i skogen. Från några enstaka sånger till ett kakofoni av läten. Jag försöker lära mig någon av lätena varje gång jag är ute, men ibland är det svårt. Jag tycker det är en härlig tid nu och passar på att njuta lite extra innan knott och mygg gör livet i vår natur besvärligare.

/Gunnar

i stora drag sa...

Hej Stefan!
Så härligt att komma in här och få se en massa fåglar man aldrig tidigare har sett! :)
Den röda korsnäbben var ju jätteläcker och bilderna är ju som vanligt så fina!
Ha en fin helg och njut av våren!
Mvh Pia

Maria sa...

Underbara foton på fåglar jag ännu inte haft förmånen att se.Tror att jag såg dubbeltrast i går sittandes längst upp i en hög gran på Slessberget ute på Mörkö. Kommer tyvärr inte så nära men då jag croppar in den lite påminner den om din dubbeltrast.Korsnäbbarna är så fina, speciellt den i röd skrud som ser lite exotisk ut, hoppas att ha turen att komma nära en sådan liten gynnare. Hade en härlig dag igår, ormvråkarna och örnen sågs endast på hög höjd, svanarna såg vi mest "rumporna" på men fågelsången var som du skriver helt makalös.Gick en sväng upp på en fantastisk "fornborg" dit ska jag igen för att fota mossa, krokiga grenar på träd och så alla fantastiska stenformationer som sätter fantasin i gungning. Vi hittade även en massa spännande spår och vi lyckades att jaga iväg en stackars älg, vi såg spår av hovar och ångande färsk spillning av nervös älg, men varken hörde eller såg honom. Ha en skön lugn Fredag, och hoppas du och de dina får en underbart härlig helg// Varma vårhälsningar Maria

Äventyret framtiden sa...

Här har vi också synat dina fina bilder; mycket ni såg på samma dag!
Härligt!

Trevlig fågelskådarhelg!

Mimmi sa...

Men vilka fåglar du har fått bild på här :)
så många olika som man inte får se här .. jätte kul att få se dessa bilder på dom :)
Och så himla bra att man kan göra en sån operation nu så man kan få lite hörsel och få uppleva naturen på ett helt annat sätt :)
ha det så gott :D

Ölandsvindar sa...

Stressig men spännande tid just. Får nästan nackvärk av att rikta kameran hit och dit HELA tiden. Väntar besök nu av fågelskådarkompis från Trosa så nu blir det ännu intensivare några dagar. Men kul!!
Kerstin

Bea sa...

Vilken fin tid vi har framför oss och det är som en upptäcktsresa att promenera i skogen nu när alla locktoner börjar höras så småningom.
Fina bilder du fångat!
Ha en fin fortsättning på helgen! /Bea