söndag 4 januari 2009

En alldeles, alldeles, underbar dag!

Hej igen alla ni som följer min blogg och mina göranden och låtanden inom den naturliga världen!
Hade väl tänkt mig en lite längre semester men men...
Jag kan bara inte undanhålla er att göra ett första inlägg för året med att visa bilder från idag med den underbara rimfrost som var och som kan ses på bilderna!
15 minusgrader och det är vi inte vana vid här nere i södern!
Härligt med riktig vinter för en gångs skull!!

Efter att bilderna nedan tagits så blev det ett besök vid min fågelmatning.
Vi fixade lite med upphängningskrok, talgbollar och jordnötter och sen satt jag en bit ifrån och tittade en liten stund för att se om det hände något.
Jodå!
Efter några minuter så kom en talgoxe och kvittrade som fan vilket förmodligen betydde att den ville att jag skulle flytta mig därifrån.
Fram och tillbaka flög den och den kom hela tiden tillbaka till samma buske och satt och kvittrade energiskt innan den tog mod till sig och flög fram till mataren för att sen flyga tillbaka till busken - vilket upprepades ett antal ggr.
Kul!
Kommer en, kommer två så kommer flera förhoppningsvis!
Fast idag så var vi (frugan var med idag) tidigare där och ljuset låg inte på så bra nu som det gjorde sist, kanske jag får flytta på den till ett bättre läge men det får vara så där ett tag nu så får jag se längre fram hur det ser ut.






2 kommentarer:

Anonym sa...

Åh vad vackert.
Jag märkte hemma att när jag hängde en fröautomat inne i en buske så kom det bra mycket mer fåglar än till den som hänger öppet på en tallstam.
Fåglarna blir väl tryggare när de kan sitta inne i busken och äta.

Anonym sa...

Jo, vackert är bara förnamnet...helt fantastiskt vilken rimfrost det varit ett par dagar och det som är konstigt är att hemma i stan är det ingenting utan det är på vischan alldeles utanför stan som det börjar se vackert ut.
En talgoxe äter vid fågelmatningen :-( men får nog ha tålamod och låta den få hänga där ett tag nu så de blir vana vid att det hänger en matare i trädet och att jag kommer då och då och fyller på...talgoxen var inte så rädd.
Domherrar såg jag idag också men de höll till överallt utom vid maten! :-) Men fick några halvskapliga bilder på dem i alla fall!