måndag 6 februari 2012

Dagens begivenheter...

Större bild - Klicka på bilden!


...blev 20-30 kråkor, ca 20 korpar och 2 örnar och Rapphönor (!) som blev ett nytt kryss för mig...aldrig sett en sådan! Visste ju att de gick därute någonstans eftersom de rappats på Svalan men inte riktigt var annat än vid Husby Gård någonstans men jag stannade där på vägen hem och kikade runt lite därikring. Efter ett tag fick jag se några "stenbumlingar" som rörde sig och vafaaan...där är de ju!!
Guuud så svårt det är att se dem när de ligger och trycker i gräset...lättare att se dem när de går i snön som på bilderna....men jag fick vänta en liten stund innan de rörde på sig så jag kunde knäppa av några bilder.
Vad beträffar örnarna så gick de ner men vid sidan av till höger och upp i slänten så jag kom inte åt dem med kameran och jag vill inte gärna röra på grejorna heller av rädsla att de drar iväg pga mina rörelser.
Sen efter att jag fotat Rapphönsen och på väg hemåt efter Täckhammar så fick jag se två örnar bredvid vägen...förmodligen åt de på någon trafikdödad hare eller så...det blev en flyktbild på den ene örnen som dokumentation.


6 februari 2012

5 kommentarer:

strandskatan sa...

Jag älskar dina korpar!
Det ser ut som att du hade en fantastisk fotodag :)
Underbara bilder på alla fåglar, men för mig räknas bara korp ;)
Hälsningar Halina

Fjällripan sa...

Såå fina bilder och så himla kul att få se de fina rapphönsen! Gillar flyktbilden också! :)

totto sa...

Roligt att få se nåt nytt, jag har aldrig sett rapphöns heller i det vilda. Bilderna är superbra

Ölandsvindar sa...

Rapphöns i Sörmland! Det var inte illa. Vi pratade just om att de börjar bli ovanliga här på Öland mot vad de har varit tidigare.
Halka inte!
Kerstin

LindaElm sa...

ja jag fortsätter min avundsjuka på dina bilder och motiven ;) såå fina. gilla verkligen andra bilden :)