onsdag 8 februari 2012

Mer kamerasnack...

Större bild - Klicka på bilden!

Koltrast - Hemma - 25 januari 2012

Edit:
Angående batterierna så är det nya bestämmelser i Japan som säger att kontakterna får inte vara frilagda pga kortslutningsrisken.
Men om viljan har funnits att lösa det så tror jag att man kunnat gjort det men att sälja batterigrepp och nya batterier ligger ju en hel del pengar i så....

...var inne på CP och kollade lite på Nikonkameror...och fick se att D700:an prissänkts till 16790 peng...sanslöst!!
En kamera som när den kom kostade ca 25000 och nu har sänkts så mycket...hur mycket marginaler finns det egentligen??
Det måste ju ändå finnas en vinstmarginal kvar på den summan!!
Nåväl...
...jag har lite funderingar på att eventuellt satsa på en beggad D700...jag menar kameran är ju inte sämre för att det kommit en ny värstingkamera som kostar multum.
Jag är inte intresserad av att filma med kamera, aldrig varit intresserad av det...men gjorde en kommentar ang det på fotosidan och en tråd som handlade om den nya D800:an och fick svar att det enbart är en mjukvara och inte en extrakostnad annat än i utvecklingen av den.
Så det var bara att låta bli filmknappen! (!) Sic!
Nåväl...
Men jag menar ändå att det blir ju mer att hålla reda på i menyerna, fan det är nog ändå att bläddra runt där... samt att batterierna är av annan sorts (naturligtvis/dåligt Nikon!) och dubbla minneskort av olika slag, annan batteriladdare...satsar man på en D700 kan man ju använda de grejor man har.
Kollade även på beggade D700 på Blocket och ser till min häpnad att de tar sanslösa priser...jamen alltså det är begagnade kameror vi snackar om och inte nya, ni folkens som lägger ut D700 på Blocket och tror att ni ska få de priserna ni begär!
Glöm det...ska nog testa och bjuda på några och se vad som händer.
Begär de (fanns både billigare och dyrare) 16000 peng för en kamera med grepp som är inköpt 2010 och sen man kan få en ny med garanti för i stort samma peng så är ju inte valet svårt.
Njaaa...ska fundera lite mera...ska bli väldigt intressant att ta del av olika tester på den nya och se vad skillnaden blir med Anti-Alisingfiltret och utan AA-filtret blir...och hur mycket den går ner i pris efter ett halvår...typ...

Idag bjuder jag på en kär gammal vän som varje morgon sitter utanför här hos oss och troget väntar på sitt lilla äpple...

Ses!

6 kommentarer:

Fjällripan sa...

Jättefin pippifågel, men jag vet inte vad det är för sort...

Måste ju bara le åt din beskrivning av NAS här nedan :)))

Anna Jonsson sa...

äpple tycker trastarna oxå är mumsigt alltså?..russin har jag hört oxå...jag slängde ut russin igår här för jag har sett koltrasten här spatserandes och pickandes de två senaste dagarna<3 vi får se om det är till belåtenhet:) /anna

Birgitta sa...

Intressant att följa dina tankar om D800. Måste erkänna att jag är sugen på en men inte ännu.
/Birgitta

Ölandsvindar sa...

Koltrastarna är trevliga och sjunger vackert, men de sk...er så förbaskat! De hittade en äppelkrans som jag hade hängt vid ytterdörren och nu är hela trappan full av djupfryst fågelbajs modell större.
Suck!
Kerstin

Per-eric sa...

Hej Steffe
Vill bara förtydliga att batteribytet är pga att japan kräver att batteripolerna skall vara täckta så att kortslutning undviks, så detta är för att anpassa mot nya bestämmelser som finns.
För övrigt så har jag beställt 1st kamera.
/Svahn

Tammy sa...

Bara njuter av allt vackert du fångar med din kamera! Ren fröjd att titta in till dig!

Tammy