fredag 18 februari 2011

Fredagsmys!

19 mars 2010
Igår blev det en heldag vid Svärta Kvarn och koll på minkar, svanar och strömstarar men endast en sort av varje såg jag...gott nog!
Med avbrott för en liten rundtur runt Öster-Malma och sen tillbaka igen för att se om minken skulle visa sig igen men icke.
En liten sidoblänkare angående Öster-Malma förresten...de fick avslag på att bygga ut skjutbanan...för störande för djurlivet och för mycket miljöpåverkan! De överklagade men har nu lagt ner planerna på att bygga ut som det verkar! TACK FÖR DET!
Första gången jag var där...vid kvarnen alltså...verkar fint till våren att sitta och fika och titta på det eventuella fågellivet...har hört om forsärla där...vore kul o få på bild...har jag inte i mitt fågelarkiv.

Bilder på minken från morgonen blev det i alla fall o sångsvanen som synes nedanför detta inlägg men strömstaren var skygg och ville absolut inte vara med på bild så det får bli en gammal bild som en liten "Favorit i repris" istället!
Jag är inne och kollar lite bloggar här och där och jisses vad ni längtar efter våren! OCH vem gör inte det förresten...jag är inget undantag! :-)
Just nu kommer såna dära sakta nerdalande "julaftonsflingor" när jag tittar ut från mitt datarumsfönster...inget kul alls, fastehhh vackert är det ju...på julafton alltså...inte nu...nä, nu kan det vara!
Nu blir man bara så less när det kommer snö...
Nåja nu är det som det är...fredag är det och en del tänder en brasa för att mysa och titta på "På Spåret" och andra har ingen brasa utan får nöja sig med en katt i knä som ett värmande inslag i fredagsmyset...inte illa och så frugan förståss men hon sitter ju för sig själv! ;-)

Ha en trevlig mysfredag!

Ses!

7 kommentarer:

NatureFootstep sa...

snygg bild på trevlig fågel. :)

Jag såg American dipper dårborta i CR. Fast inte så nära. Problemet med resor är ju att man aldrig får tid att göra något ordentligt. 5000 bilder blir nog kanske 2400 efter första gallring. Men det kommer att ta tid. Det blir en egen blogg för CR fåglar.

Ingemar Pettersson sa...

Hej Stefan!
Underbar bild på strömstaren, fint att ha så vackra bilder i arkivet. Det verkar vara fint vid Svärta kvarn, jag håller tummarna för att forsärlan kommer visa sig när det blir dags för den. Visst är det fint med snö som du säger men jag håller med om att det bara gäller bara vid juletid!

Skönt att Öster-malma fick avslag på sin tillbyggnad av skjutbanan, gissar att den redan är ganska så stor…

Önskar dig en härlig fredagsmys kväll och en underbar helg!
/Ingemar

jonny sa...

hej steffe fina bilder från svärta har varit ute på lite hemlisar men inga bilder må gott i helgen är inbokad till kroatien senare jonny

Bea sa...

Vacker bild på Strömstaren.
Vårlängtan...javisst, men på ngt sätt känns det väldigt avlägset för min del, då kylan håller greppet kring -20 - 32 grader kallt och ingen ändring i sikte på ett bra tag ännu!!
Trevligt veckoslut och mycket nöje i naturen!/ Bea

mimmi sa...

Jaså får hon inte plats på det andra knä ;)
Det var en kanon fin bild och vi har också ett ställe där det skall komma en massa fåglar till våren .. hoppas vi på i alla fall .. där skall vi sitta med kameran och hoppas på att få se många fina fåglar :)
Här har vi haft sol ch det var väldigt gott att gå i solen där det var lä .. det till och med tinade på istappar där solen låg på ..även om det visade på 7 minus ute :)
ha en mysig fredagskväll nu :)

Birgitta sa...

Just när man tror att nu, nu är våren här så kommer det ett snöväder igen. Men, så småningom så.
Fin bild! Hoppas du får en skön fotohelg.
/Birgitta

Ölandsvindar sa...

Jag har också letat forsärla vid Svärta några gånger men aldrig lyckas hitta den där. Vid kvarnen i Stjärnhov däremot, där fanns den för en del år sedan.
Trevlig helg!
Kerstin