måndag 5 augusti 2013

Hallonplockerskan...

Större bild - Klicka på bilden!

Juli 2013

...och hallon är just nu det enda gångbara i bärvärlden...åtminstonen här i våra trakter...både blåbär och kantareller har det varit alldeles för torrt för.
Kanske höstkantarellerna kan komma om det kommer mycket regn men det ser inte så ut just nu...det varma vädret fortsätter.
Rönnbären utanför mitt fönster ser "goda" ut i alla fall så snart kommer väl björktrastarna och kalasar på dem...men helst vill vi ha sidensvansar men trastarna äter upp bären och det blir inget kvar till svansarna...så var det förra året...så vi får se vad som händer i år.
Igår drog vi en sväng till Kalkbro och kollade om det fanns några fjärilar där men inget av värde...i stort sett dött...vi drog vidare genom det sörmländska landskapet och njöt av den fagra sommaren med alla de böljande åkrarnas snara mognad...det känns en liten aning av höstliga vibbar i luften.
Idag blir det en hemmadag för att ladda batterierna för nya äventyr...

För övrigt tycker jag illa om att Aftonbladet skickar med sportbilagan som jag slänger varje gång jag köper tidningen...vilken miljöförstöring!!
Hur många är det som gör så och vad blir summan av kardemumman av det...???
Många träd blir det, kan jag ha en aning om...!

Ses!

4 kommentarer:

Ingemar Pettersson sa...

Hej Stefan
Ja, det saknas verkligen massor av fukt i markerna om man tänker på kantarellerna vilket man såklart gör. Otroligt dumt att de skickar med sportblaskan... Du borde nog föra detta vidare, känns ju helt ologiskt.
Ha det gott
/Ingemar

Nina/Stjärnkraft sa...

Skönt med en sepiabild mellan varven! Färg är vackert, men ibland är det skönt att få vila ögonen lite och motivvalet var fint dessutom :oD

Jag håller helt med om att det är för jä*ligt med dessa olika bilagor till dagstidningarna, som kontinuerligt hamnar olästa i "soporna" (eller återvinningen, får vi väl hoppas).

På den gamla goda tiden, när jag fortfarande hade råd att hålla mig med en riksdrake, retade jag mig så infernaliskt på att jag inte kunde välja bort de separata sport- respektive ekonomibilagorna, att jag till slut valde att säga upp min prenumeration helt och hållet.

Fjällripan sa...

Ja här har vi också en massa hallon som måste plockas in! Å blåbär finns det gott om i skogen, måste, måste ut å plocka :))

Sylwia Grabinska sa...

Kom till oss, vi har gott om blåbär och hallon det år.
Kantareller vet ej, har inte plockat än.

:)

kramizzzz