måndag 26 augusti 2013

Lite måndagspladder...

Större bild - Klicka på bilden!

Utsikt från Skäret - Nävekvarn - Aug 2013

...frugans semester är nu slut och idag började allvaret igen...och allt återgår till den vanliga vardagslunken.
Det blir tomt några dagar nu... :-(
Tur man har foto att syssla med...  :-)  å katterna håller mig sällskap också! :-)
Sen blir det en tur i veckan till kojan med kompisen och fixa med lite av varje...så det löser sig, sa bonn när han sket i badkaret! :-)

Bilen är åtgärdad och återbördad till där den hör hemma.
Och på tal om bilar så funderar jag rätt så mycket på vad nästa bil ska bli...surfar runt och läser om än det ena och än det andra bilmärket och i stort sett alla har sina fel och brister i testresultaten.
När det gäller min bil som jag har nu så fick den ju goda vitsord i Vi Bilägare bl.a. med ett bra rostskydd o.s.v. men vad hjälpte det?
Det är nog lite lotteri när man köper bil...har man otur så har man...det är bara att hoppas på det bästa när man ska välja och köpa.
Har mina dubier angående handtagen på bilen...ser ju att det inte är bra nu heller när man drar i dem för att öppna dörrarna och de skaver mot lacken trots nya gummin också...undrar hur länge det dröjer innan det har kommit tillbaka och skavt loss igen...ja, det visar sig...kanske man skulle byta bil mens tid är och det är fixat nu...??
MEN...har ingen lust att slänga ut en massa peng på byte...näää, jag låter det vara och så får man väl lämna in bilen igen till lackfirman och de får fixa det (men då blir det väl) på min bekostnad och det blir ju i alla fall billigare än att byta.
Vi får se vad det blir...just nu är det inte aktuellt...

I morse var trastarna här igen och även stenknäcken kommer lite då och då...svarthätta såg jag vid ett tillfälle, nötväckan...åsså lite annat blandat av de vanliga arterna.

Från det ena till det andra...har ni sett längst ner här på sidan att ett inlägg med rubriken 69 och undertexten som börjar med Crand Canyon...ligger i topp på popularitetslistan!
Jag förstår inte det...det inlägget har legat länge där nu i toppen...jag har iofs mina aningar men det kanske vi ska prata tyst om! ;-)
Jaja...alla har vi våra intressen!  ;-)
Men när folk söker och hamnar på det inlägget blir det tji! :-)

Morgnarna börjar bli kalla...igår morse var det bara 5 plusgrader...hösten är här...det kan vi nog lugnt konstatera.

Vad blir det idag?
Inget speciellt alls...fika och filosofera vid datorn...just nu sitter Hugo bredvid och vi filosoferar tillsammans över livet och dagar kommer och dagar går och just nu är det inga fåglar alls i bärträdet till förtret för både mig och katterna som inte har något roligt att titta på...de kommer tidigt på morgonen fåglarna...runt strax före sju sådär...och någon eller ett par timmar till framåt 9 och  senare på dagen är det inget...stendött...
Tittar ut...några småfåglar ser jag...blåmes, talgoxe...för det mesta dolda...det rör sig lite här och var i lövverket...

Nu är´e fika!

Ha en fin dag!

Ses!

Inga kommentarer: