måndag 25 juni 2012

Regnet fullkomligt öser ner...

Större bild - Klicka på bilden!



...och känslan av november infinner sig i sinnet...och blåser gör det...innedag...mor bakar...far försöker hitta på något kul vid datorn...kanske ska skriva några rader...typ...ehhhh...inte alltid man har lust att skriva, inte alltid orden vill komma ner i fingrarna och ut i tangenterna.
Ett par rader om att D800:ans filer är stora kan jag nämna i alla fall...tar lite tid att bearbeta varje moment i fotoprogrammet...särskilt när jag beskär så tar det ca 25 - 30 sekunder innan datorn har jobbat färdigt med just det momentet...och inte vill jag byta dator heller...för mycket pengar och ekonomin tillåter inte det just nu...har varit mycket med utställningen och alla kostnader kring det så den dator jag har får hänga med ett tag till plus att kameran kostade ju en del...en stor fördel med stora filer är ju att man tänker lite mer "analogt"...alltså att man tänker efter före innan man tar bilden...med "gamla" kameran så bränner man gärna av en serie utan att det "kostar på" så att säga...(tittar ut) åh, herrejisses vad det regnar...!

Jordgubbstid är det nu...älskar att äta dem med lite socker på och sojamjölk och en god macka med ost på...mmmmm...såååå gott!
Och då förstår ni att det var frukosten idag! :-)

Var iväg en sväng till Ekebykärret igår och kollade om Svarthakarna fått ungar men undrar om det blir några (?)...det borde väl ha visat sig nu vid det här laget...såg bara en vuxen igår.
Vet inte hur länge de ligger på ägg...får googla på´t...
Får se om jag kommer på nått mer att skriva hem om...ha det bra  så länge!

Ses!


1 kommentar:

Ronnie sa...

Visst är det trist med skitvädret som verkar hålla i sig från o till. man kan ju få lite justa bilder emellan skurarna i alla fall men man får hoppas det går över till sem. börjar om ett par veckor. vattnades i munnen när du skrev om jordgubbarna inte rättvist ! Fina blombilder.
Jag fick åtminstone en Svarthätta på bild när den sjöng så vackert mellan ovädren. (inte inlagd ännu)