måndag 2 augusti 2010

Mellan regnskurarna!


Det håller till lite fåglar utanför köksfönstret...det har varit lugnt ett tag men maskarna som kommer upp i gräset nu när det när det regnar är ju väldigt intressant mat...tro det!
Så de har å göra!
Detta är en ny bekantskap för mig...en Rödstjärt, ganska lätt att arta. (gör jag bort mig här nu så får jag bjuda på det!) ;-)Ingen aning om art?

Rugguggleväder även för fåglar kan man tänka!

10 kommentarer:

Mikael Sundberg sa...

Hälsa fåglarna från mig :) Skön bilder!

Nina/Stjärnkraft sa...

Fåglar är inte min grej, så härifrån får du ingen hjälp med artbestämningen ;o) Dock känner jag igen gråsparvar när jag ser dem! Av någon anledning associerar jag ooosökt till den här animerade snutten: http://www.youtube.com/watch?v=M_V-GI2BQss&feature=related

Anonym sa...

Micke: Har hälsat! ;-)

Nina: Småfåglar tycker jag är det svåraste att arta...många är så lika...tror det här är en svartvit flugsnappare. Du den där snutten var ju häftig! :-)

Steffe

jonny sa...

hej steffe ung rödstjärt o ärtsångare har du fotat

Nina/Stjärnkraft sa...

Vilken klippa du har i Jonny! Ärtsångare ... visste jag inte ens att fanns :o) Det oaktat skulle jag knappast känna igen den i levande livet även om den så satte sig på min näsa ;o)

Anonym sa...

Nina: Mmmm...fast det hjälper mig ju bara för denna gång...nästa gång det sitter en "ärta" härutanför så blir det väl i alla fall att man undrar vad det är!
Helkass på o arta var det ja! :-)
Tur det finns hjälp som sagt!

Steffe

Anonym sa...

Tack Jonny förresten! Det blir fler ggr! ;-)

Steffe

Ölandsvindar sa...

Hallå Steffe!
Ärtsångare låter som ärtor som rullar på ett bord.Lätt att känna igen på lätet. Efter den 15 aug börjar det bli uthärdligt igen här utmed kusterna.
Kerstin

Henrik Hellemar sa...

Tjabba...


Mitt tips: Köp Fågelguiden !
Men se till så att du köper den nya, andra utgåvan, den som är svart i omslaget... Lite onödigt att köpa den gamla vita... Fast du kanske redan har den ? Hur som helst - en väldigt bra bok att ta till vid artbestämning... :)

Läckra bilder ! Man riktigt känner hur gråsparvarna sitter där och putsar sig lite och laddar upp inför nästa omgång med sol...
Nästa tips - prova att åtla gråsparv med kanelbulle - det är hur kul som helst att mata in dem precis framför objektivet... Släng på ditt 50mm´s och kör... :)


Henke :)

Anonym sa...

Henke: Jag har senaste men vad hjälper det... ;-) ärtsångare hade jag ju aldrig kommit på bara...trodde lite på flugsnappare...tycker det är skitsvårt även med boka för det är så många små som är så lika varandra...nåväl...visst ärta låter som ärtor som rullar men det hör ju inte jag!
Kanelbulle..hehe..ja, jag är ju van att mata allehanda djur med kakor o bullar!
Steffe