måndag 13 april 2009

Örtkryddad fläskfilé och Smördegsknyten!

På allmän begäran! :-)

Örtstekt fläskfilé med smördegsknyten.
4 portioner

400-500 g fläskfilé
½ dl hackade färska örter (t.ex. Persilja, oregano, basilika och timjan.)
Saften av ½ citron.
2-3 msk olja.
Salt och peppar.

Smördegsknyten 6 st.
Ca 6 st torkade tomater.
1 dl svarta oliver.
100g fetaost.
1 msk. Hackad färsk Basilika.
4 msk crème fraiche.
1 krm. Svartpeppar.
1 färsk rulle smördeg.
1 ägg till pensling.

Strimla 1 röd och en gul paprika fint, 1-2 morötter- använd potatisskalaren för att strimla dessa.
Lägg allt i isvatten i kylskåpet ett par timmar.
Lägg de torkade tomaterna i kokhett vatten 10-15 min. Hacka oliverna, finstrimla tomaterna och blanda med fetaosten, hakad basilika och cremé fraiche till en röra, smaka av med svartpepper.

Dela smördegsplattan i 6 delar och fördela röran på dessa.
Knyt ihop de 4 hörnen och se till att det inte finns hål där röran kan rinna ut. Pensla med ägget in i 200gr. I ugnen i ca 15 min.

Pensla f-filén med olja rulla i de hackade kryddorna. Skiva i ca. 3 cm tjocka skivor, salta och peppra och stek dessa.
Servera med den krispiga salladen till.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Åhh satan vad gott det låter, speciellt knytena. :D
Tack ska du ha!

Johannes Glännman sa...

Tycker det låter fantastiskt gott jag med, när blir man bjuden på detta :D

mvh // Johannes

Anonym sa...

Oj oj.. .det låter förbaskat gott det där!! Nu blir jag riktigt hungrig! :)

//Malin H

Steff sa...

Det ÄR gott...ni bara måste testa...Glännis, det är enklare att ställa dig själv vid spisen!
;-)

jonny sa...

det var som faaaan nu är det mat som gäller får väl skicka lite gott har 108 st böcker om mat så ni ska inte sitta o hungra jonny nästan kock skickar lite godid snart