tisdag 20 december 2011

Vilken snygg sittpinne jag fixat...

Större bild - Klicka på bilden!

Gömsle - 20 december 2011

...visst!? :-)
Lite omväxling till stubben! :-)
Nu så, äntligen kom duvhöken åter imorse...gissa om jag blev glad att få se den...trodde den hade gått bort eller nått eftersom den inte synts till på sistone.
Kom alldeles efter att ljuset kommit på morgonen...vid 9-tiden någongång...8:37 ser jag på exifen och det var tajt med tiden och blåtimmenljus...fortfarande skumt alltså...1/25 sek!!...jag har lagt på lite värme för att få en varmare ton i bilden....fortfarande lite "blå" men men...
Tänk att den satte sig på den nya "stocken" jag lagt ut...har lagt den så de måste kliva över den innan de börjar å tugga i sig på åteln.
Men det är inte alltid de går över den ändå utan ibland landar de direkt i maten.
Räven hade jag besök av igen...har mailat CN om att det skulle kunna vara en välgärning att skjuta den eftersom den förmodligen har skabb och det är ju en hemsk plågsam åkomma att ha.
50-tal kråkor, 5-6 skator och några korpar men de sitter i träden och går inte ner...frustrerande men kul ändå att de är där i alla fall och kanske de går ner så småningom när hungern gör sig alltför mycket påmind.
Vi får se.
På tal om favoritfåglar...undrar om inte duvhöken tillhör en av mina favoriter  i alla fall...den är ju bara sååååå himla vacker i "pälsen".

6 kommentarer:

Jan-Olov Wogenius sa...

Visst är den vacker,härlig bild!

Kungsfiskaren sa...

Hej Stefan!
Ja, det var en vacker sittpinne. Oj, det satt en pippi där också..
Skämt å sido, alla dina bilder från åteln är helt i en klass för sig. Bilden är en klar femma och visst är duvhöken en mycket vacker fågel. Men du gör ju alla fåglar vackra med dina underbara bilder.
Ha en underbar kväll!
/Ingemar

LindaElm sa...

så vacker :) som vanligt ;)

totto sa...

Duvhöken är verkligen fin

Bob Bushell sa...

The Goshawk, charming. It is superb.

Birgitta sa...

Den pinnen passar bra. Vilken snygg bild det blev!
/Birgitta