lördag 31 december 2011

Årets sista bilder!

Större bild - Klicka på bilden!


Hemma - 31 december 2011

Goddagens folkens...ett tag sen...men det har varit lugnt några dagar och inte hänt så mycket annat än att bida sin tid för det nya året.
En sittning i gömmet har jag haft och det var i fredags...två ormvråkar var nere men den ena för långt åt vänster och den andra tog en "godis" och drog nästan meddetsamma.
Den till vänster bökade och hade sig en bra stund men jag vågade inte röra på gluggen för då hade den säkert dragit med en gång och det är ju roligt att bara sitta och titta på den när den drar och sliter  i "godiset".
Kråkor en masse...säkert bortåt en trettio - fyrtio stycken men inga örnar...korparna sitter i träden och gapar men inte mer.
Men det kommer...sa optimisten!

Idag blev det Femöre i det underbart vackra vädret...sol från en klarblå...och fika...fyra grader kallt men kändes nästan ändå lite vårigt...ahhhhhhh....i morgon är det den första januari och vi är inne på rätt sida och snart är våren här...visst är det väl härligt!
Satt en stund på uteplaten när vi kom hem och fick koltrasten på besök...gick och knallade oberörd framför mina fötter...ett par meter bort ungefär och knaprade på äpplet vi slängt ut.
Grönsiskorna är kvar, domherrarna har också varit framme...både hane och hona men lite blyga för kameran.
Men kom i alla fall fram till vår syrenbuske.

Då får man se vad det kommande året ska föra med sig...ett otroligt bra fotoår har jag haft...det bästa hittills och lär bli svårt att slå och vad som ligger etta på topplistan av mest minnesvärda och händelsrika begivenhet ifrån fåglarnas värld är ju svårt att rangordna men örnarna slår nog det mesta!
Tänk, när jag en av de första gångerna var ute vid gömmet och jag hade dem nere bara några meter ifrån mig...vågade knappt andas.
Vi snackar spänning på hög nivå!

Nähä...nu ropar frugan här...dags att inta andra delen av nyårsmenyn...förrätten har inmundigats...en gammal sjuttiotalare i form av räkcocktail fast på Ullis vis...lite special...men nu blir det lite modernare tongångar...Biff Wellington...ehhh...förresten kanske också en gammal klassiker?...men i alla fall...första gången Ullis gör den rätten.
Så attehhh...ska bli en intressant smakupplevelse...blir säkert bra med hustruns färdigheter i den högre gastronomin.

Ja...då får ni ha en trevlig kväll och  så ses vi nästa år!

8 kommentarer:

Nina/Stjärnkraft sa...

Här blir'e rådjursstek med hasselbackspotatis och rödvinssås! Och sen trycker vi oss "vilig" kladdkaka med glasskula till efterrätt. Hu, jag kommer att rulla in i det nya året ...

Ha en skön kväll och gott nytt år till er båda!

LindaElm sa...

Underbara bilder:) GOTT NYTT ÅR och vi ses nästa år :) ha en underbar kväll.

kram

Pettas sa...

Gott Nytt År till er båda
från oss båda!

Karin o Uffe på Pettas

Mimmi sa...

Ett riktigt gott nytt år önskar jag dig och dina vackra fåglar :)
kram

Bob Bushell sa...

Lovely picture of a Blackbird. Have a beautiful new year 2012.

totto sa...

Gott nytt!

Kungsfiskaren sa...

Hej Stefan!
Ja, du har verkligen bjudit på många fantastiska bilder under året. Förstår att du rangordnar mötena med örnarna högt, vilken spänning det måste vara.
Önskar dig en god fortsättning på det nya fotoåret och ser fram mot många härliga bilder här hos dig!
/Ingemar

Niklas Johansson sa...

Gott nytt år och god fortsättning på det nya året Steffe.
Många fina bilder hade du under 2011 och många flera kommer det att bli under 2012........