onsdag 24 augusti 2011

Rördrommens fältstation - 23 aug 2011

Större bild - Klicka på bilden!

Första gången och en hel del stationer att utforska...

...här vid själva fältstationen och handikapprampen...

...svalt ( hon fryser! :-)  ) och skönt på förmiddagen med dimma och lite lite duggregn...

...eftermiddagen strålande sol och för varmt...aldrig är det riktigt bra! ;-)
Jodå... det blev en kanondag sammantaget och på den här platsen grillade vi lite mat!
Hela sjön låg blank som en spegel!

Fotomässigt gillade jag inte området...för stort och oöverblickbart men men så är det ju ofta när man kommer till en ny plats...kanske måste man ha kontakter att fråga och på så sätt få reda på lite mer om var fotopärlorna finns.
Inget område jag kommer att besöka igen...tror jag...det var liksom inget "wow hit vill jag igen"...tyvärr.
Men att tuba kan jag tänka mig att området är perfekt för...jag menar med tub kan du ju stå i Kaknästornet och kika ner till Skåne...typ! ;-) Ja, liiite överdriver jag väl men i alla fall...ungefär så!

Apropå vadardebaclet här om dagen så kan jag berätta en annan historia av liknande karaktär.
En skådarbekant satt i sin "hundkoja" en vinterdag för några år sedan vid ett vattendrag där en kungsfiskare övervintrade.
Området är tyvärr också ett kärt ställe för s.k. "vanligt folk".
Helt plötsligt hör han en dam säga; "men oj, titta här... undrar om någon bor här..."...varpå hon helt sonika bara öppnade hundkojan och tittade in!!!!
Ridå!
Jag brukar säga: Det finns folk till allt! :-)
...amen hur j***a puckad får man bli!?

Nåväl...idag är det lugnt och frugans semester börjar lida mot sitt slut och snart börjar min "semester"  ;-)  så då blir allt som vanligt igen...lite tomt kommer det att bli första veckan...så det är väl bara att bryta ihop och ta nya tag innan man vänjer sig vid ensamheten igen.
Ska bli intressant att se vad hösten har att bjuda på...kanske en liten tripp till Öland ska jag försöka planera in....blir lite på vad som händer på fågelfronten där nere om det dyker upp något som är värt att åka på.
Fastehhh där nere händer det väl nästan alltid något...jaja...vi får se...

Rönnbären lyser röda utanför mitt fönster...sidensvansarna borde dyka upp snart men bladen måste nog falla först innan det sker...har jag för mig.

Nya bilen ska väl snart komma hoppas jag...det blev något fel...varför är jag inte förvånad? Istället för augusti blev det september istället...

Ja, det var väl allt för idag...

Ses!

9 kommentarer:

Bea sa...

Hej!
Rördroms....station, det låter spännande, men du verkar inte ha funnit ngt wow på den stationen enligt dig själv! Men, naturen himlen och spegelblankt vatten är väl ok ;)
Nåväl, med tanke på Rördrommen finns den inpå mina knutar men...såååå svår att upptäcka!

Ny bil snart - grattis!

Ha en bra dag! /Bea

Stefan Pettersson sa...

Absolut inget fel på naturen...underbar men...tänker fåglar du vet! ;-)
Rödrom ska finnas där yes men det lyckades jag aldrig klura ut riktigt var men den har jag fina bilder på så det är inte hela världen...

Ha en god dag själv!

Morten Pedersen sa...

Da er det jo bare å prøve andre steder å fotografere så finner en ut av de beste plassene til slutt.

Mimmi sa...

Ja nog var hon lite klumpig .. eller framfusig vill jag påstå när hon gjorde så :)
Vi har också en fågelstation här .. vi var där förre året och skall dit igen i år när de har fågel dag ..det blir den 25 September.
kram/Mimmi

Ingemar Pettersson sa...

Hej Stefan!
Beväpningen hos oss avgör oftast om det är succé eller fiasko när man kommer till en ny plats. Precis som du säger så funkar alla fågeltorn för de med tub medan vi med kamera är oftast inte lika imponerade över de tornen. Jag fick ett litet leende på munnen när jag läste om honom med kungsfiskaren och damen... Men jag förstår hur han tänkte då.
Superkul med ny bil, den som väntar på något gott!
Ha det!
/Ingemar

Ölandsvindar sa...

Ja, här händer det alltid någonting, stort eller smått. En Ölandsresa är aldrig fel. Och ny bil, vad härligt. Hoppas att det inte är en Saab du har beställt för då kan det nog dröja med leveransen.
Kerstin

Anonym sa...

Kerstin: Nä, Saab passar man sig för...Volvo är "mitt" märke men faktum är att jag nu har en Hyundai Tucson SUV efter att ha haft Volvo innan den nästan hela mitt liv... men byter nu mer mig till en lite mindre bil H:i i20 som drar lite mindre soppa...räknar med halva bensinkostnaden mot nuvarande.

Steffe

Kyllikki sa...

Du måste ha haft en härlig utflykt förrutom barnfamiljen som störde!

Mi´s nya liv och det jag redan levt sa...

Hej !

Tänkte Du kan hjälpa Mimmi med att lista ut vad det är för fågel hon har fångat på foto.
Jag gissar på en sorts sångare.I vintras matade jag fåglarna nu matar jag hemlösa katter sedan i juni.De har fått en plats på katt/jourhem i mitten av Oktober, bara fortsätta mata.De är ännu inte så tama att jag får klappa dem.
Hej från Mi