måndag 15 augusti 2011

Svartvit flugsnappare

Större bild - Klicka på bilden!

Skavsta mot Täckhammar - 15 augusti 2011

En sväng på egen hand idag...frugan hemma och fixar lite med ditten och datten...drog runt lite på mina rundor men dött...stendött rättare sagt...på väg hem drog jag förbi Skavsta mot Täckhammar och fick se lite fåglar i alla fall.
Bl.a. denna...och en hel del bofinkar...
Fick en någorlunda bild på Flugsnapparen av ca tio bilder som jag rasslade av bara så där innan den försvann...den satt inne i mörkret i värsta granbeståndet och tiden var väl nått på 1/40 sek och 500-gluggen...kollar...jo, mycket riktigt, 1/40 inte underligt att det blev skit av alla bilder utom en då som hade turen att klara sig så bra att den kan läggas ut här.
Hade tänkt dra till ett vadarfågelställe i morse men det såg så svart ut på himlen så det fick vara och enligt prognoserna så skulle det bli skitväder men det har slagit fel flera dagar i rad nu...det blev inget regn idag förutom en liten, liten skur nu på eftermiddagen.
Får se om det kan bli vadare i morrn istället...eller ngn av de kommande dagarna...vädret styr.
Och på tal om vädret så har det i dag varit varmt...åskvärme och varma vindar men annars så märks det att det börjar hösta till sig...såååå skönt med svalt och skön septemberprägel på vädret!

Ses!

10 kommentarer:

Bea sa...

Hej!
Fin bild på snapparen som är vanligtvis är snabb i rörelserna.
Fågelsträcken ses alltmer och har man tur kanske en lite raritet dyker upp.
Själv har jag haft svårt att hinna med allt trevligt såhär års, fåglar, bärplockning, båtturer osv men snart kommer den långa mörka hösten och lite tristare årstid som ger tid att sortera i fotoalbumet.
Må gott! /Bea

Ingemar Pettersson sa...

Hej Stefan!
En riktig grym bild som vanligt. Även fast det är långa tider så brukar alltid någon hålla hyfsad kvalité om man låter kameran rassla på en "hög" med bilder.
Ja det börjar verkligen bli tid för både det ena och andra nu på fågelfronten. Som vanligt så "lurar" SMHI oss på både den ena och andra resan...
Ha det gött!
/Ingemar

Joop Zand sa...

Wonderful pictures on your blog, i like this photo work very much.

greetings, Joop

Ingemar Magnusson sa...

Jag gillar bilden. Det är så jag oftast ser dem. På en liten pinne en kort stund, lagom för att retas med mig, innan de flyger vidare. Jag har ännu inte lyckats fånga någon på bild som jag är nöjd med. Precis som du skriver så är det inte alltid det bästa ljuset så slutartiderna blir lite långa.

Smareis sa...

Essa imagem é bonita demais.Gostei muito de conhecer seu blog e estarei ja te seguindo... Convido a conhecer meu blog e se gostares me siga também. Um beijo!

Smareis

Smareis sa...

Não consegui achar onde ser membro pra seguir teu blog. Abraço!

Ölandsvindar sa...

Här är det flugsnappartider just nu. Det kryllar av dem i trädgården, både grå och svartvita. Fick några bra bilder av en i badet. Kommer väl i någon av mina bloggar så småningom.
Sköt om dig!
Kerstin

Maria sa...

Verkligen fin bild på snapparen! :) Skön luft råder nu, men jag önskar ändå att sommaren kunde vara en smula längre... :)
Allt gott!

Gunnar Eriksson sa...

Det blev en bra bild trots besvären med låg slutartid. Det blir fort mörkt i skogen, något som man märker själv. Själv längtar jag till hösten och de första klara friska dagarna. Det får gärna bli lite sköna höstfärger i år, något jag håller tummarna för.

/Gunnar

Mian sa...

Den här bilden är helt ljuvlig. Skön känsla!