måndag 8 augusti 2011

Sökte fåglar och fann mygg!

Större bild - Klicka på bilden!


Lugna dagar har det varit ett tag nu...inget speciellt har hänt annat än att vi idag var på besök till ett Fågeltorn utåt Nynäs - Furholmen som vi aldrig varit vid tidigare.
Annars har vi nog besökt alla fågeltorn som finns runt Nypan.
Men detta torn låg ju inte direkt lättillgängligt om man säger...rent ut sagt ett j***a företag att ta sig dit så jag förstår att det skrevs i beskrivningen att inte många som "hittar" dit...inte så konstigt med tanke på otillgängligheten...och...man går ju inte och släpar på stora gluggen direkt om man ska dit!
Annars var det rätt fint där och i våras var det rappat lodjurspår såg vi i boken...spännande...måste ha varit när snön låg kvar...antar jag.
Å myggor, myggor, myggor...phuuuuuu....är det inte bromsar, flugor och getingar och sånt skit så är det myggor...jisses!
Å fästingar...smååååå, små, små pyttingar som man knappt ser mer som ett litet svart märke...inte större än ett knappnålshuvud...man tittar noga igenom kroppen när man kommit hem och upptäcker något svart...och man tittar och tittar om det rör på sig...mycket riktigt det kryper och idag hittade jag säkert en åtta, tio stycken småttingar...Ullis nå liknande antal också...

Tror inte det blir ngn mer resa dit...konstigt att man kommer på att bygga ett torn just där!?
Jaja...finns väl ngn anledning till det...förmodligen fågelrikt på våren med mycket sångare på programmet tror jag att jag läste någonstans.

Det var det om det...satt igår utanför här hemma ett par timmar och kikade lite på fåglarna som besöker oss...Nötväcka, två stycken, en Rödhake som inte blivit riktigt röd på bröstet ännu...fick en suddbild på den så den kommer inte med här...och en ung skata...talgoxe, ett antal...en obestämd guling...ingen aning om vad det var...kan ju ev ha varit en gransångare?

Det har varit lite blandväder här några dagar...idag har det kommit lite regn men vi klarade oss när vi var till tornet men på tillbakavägen och precis när vi kom fram till P så började det regna men bara några droppar.
Däremot när vi kom hem så öppnade sig skyarna och nu är klockan halvsex och det ser ganska så bra ut.
Det känns faktiskt liten aning höstigt ute nu...skööönt!

Ses!





Hemma - 7 augusti 2011

8 kommentarer:

Fjällripan sa...

Fina bilder! Ja myggen är ett besvär...Nötväcka, är det så den heter...vi hade en sån igår, men jag fick inga bilder på den.

Äventyret framtiden sa...

Mycket fina bilder! Vi besväras faktiskt inte mycket av mygg i år men så har vi haft det torrt förstås. Säkert en orsak.

Karin

Maria Thorbjörnsson sa...

Borta bra men hemma bäst..kan man ju säga..tål inte varken mygg eller knott..springer som en besatt när dom kommer..så hemma i det lugna kan man finna mycket..som dina fåglar..Maria

Ingemar Pettersson sa...

Hej!
Läckra bilder med riktigt mustiga färger. Ja, fästingar... Vad säger man? Jag förstår om det inte blir så många turer till det tornet, men lodjur.. Alltid en hyfsad pulshöjare när folk har sett dem eller spår av dem där man vistas.
Ha det!
/Ingemar

Morten Pedersen sa...

Ingen fare for mygg her i alle fall så kaldt og blåsete som det er nå.

Noen flotte fuglebilder ser det jo ut til at det har blitt på deg.

Hilda R.B sa...

Spennende fortelling. Ja myggen kan være utrolig fæl. Men vi har den mindre varianten knott kaller vi den for. Den er iallefall værre enn myggen.
Nydelige bilder av spettmeisen. Det er så artig når den klatrer på stammene. Er så heldig å ha den på foringen i hagen og har fått sett ungene i sommer.
Artig når en kan sitte lenge å stuedere de.
Ha en koselig sommer med fuglene,

Stefan sa...

Har du inga bra bilder på myggen ??? Hahaha !!!

Ölandsvindar sa...

Jag besökte det där tornet när det var nyinvigt. Och jag undrade redan då varför man kostade på ett fågeltorn just där. Inget speciellt bra ställe tyckte jag. De här "vinterfåglarna" ser vi inte till nu under sommaren. Man blir riktigt glad när en talgoxe eller nötväcka dyker upp.
Kerstin