söndag 1 maj 2011

Gullvivorna...

Större bild - Klicka på bilden!

Klippan - Öster-Malma - 1 maj 2011

...står i full blom och idag plockade Ullis en stor bukett vid Klippan - Öster-Malma och där sågs en Svarthakedopping också!
Liljekonvaljerna är på väg och så fick jag ett mail från en mailkompis som tyckte att det i år var ovanligt mycket vitsippor och precis när jag får mailet så sitter vi och pratar om det frugan och jag!
Men kanske det är så varje år att man tycker det men ändå...vi tycker nog att det är ett slags rekord på sipporna i år i alla fall.
Det är helt otroligt vilka "mattor" det är på vissa ställen...fantastisk att se!
Första stället Råggärdet, innan Klippan... har hyst svarthake tidigare men ingen där i år som det verkar.
Sedan fortsatte vi till dammen där jag fotat mina söta sothöneungar ni vet...de där som bara en mor kan älska...   ;-)   och vad fanns där om inte ett svarthakepar...kul, för förra året var det inga där...samt så var ett par krickor där också...kul det med och dessa ska jag ha på bild för jag har inget kryss på dem.
Får se om jag hinner med det nästa vecka?
Phuuuu...mycket nu!
Kylslaget idag...bara 6 grader vid Klippan där vi fikade...vi satt med filten om oss bägge två och kollade in svarthaken som närmade sig oss mer och mer...nyfikna är de...en av dem låg nog på ägg för vi såg bara en där.
Medans det i "sothönedammen" simmade omkring två stycken och gjorde sig till för varandra...det blir nog ett rede där med vad det lider.

Det var dagens bulletin!

Ses!

2 kommentarer:

SonjaC sa...

Vilken läcker gullvivebild. Jag gillar det korta skärpedjupet mycket.

Hälsningar Sonja!

Birgitta sa...

Snyggt! Här har jag inte sett dem ännu men de kommer väl.
/Birgitta