fredag 17 augusti 2012

Det stora vemodets tid...

Större bild - Klicka på bilden!

Horn - 9 augusti 2012

...är för mig hösten när fåglarna flyttar tillbaka till sina "vinterbostäder" men samtidigt älskar jag hösten med alla sina vackra färger i naturen och inte minst för att värmen är behagligare...man slipper svettklegget och alla bromsar, myggor och allt vad det kan vara som anfaller en under varma sommardagar.

Idag har kompisen och jag varit till gömslet och börjat förbereda för vinterns rovfågelfoto...det blir nytt golv, isolerade väggar och lite piff och puff med hyllor och fixa så vi slipper ha stativ...benen är ivägen...det ska vi slippa är det tänkt...samt och göra det lite mysigt med gasollampa bl.a.
Sen blir det blir en hylla och en anordning så att gluggen inte ska svänga och skrämma örnarna...en ledbar konstruktion där motljusskyddet står still och bara kameran rör sig.
Har sett på annan plats att de har sådant där men alldeles för dyrt att köpa och det går att lösa med ganska enkla medel....behöver inte vara så märkvärdigt utan huvudsaken är att det fungerar som det är tänkt.
Ska bli kul att komma igång med allt detta med gömmet...och det att slippa och frysa i vinter ska bli så skönt...trots kaminen så var det lite kallt om fötterna.
Men...det funkade ändå trots drag och så väldigt bra men man behöver ju inte elda för kråkorna...gasen är dyr!
Tanken är att kunna strypa gasflödet till ett minimum...var det sju-åtta grader minus fick jag köra på treans läge, vilket var fullt pådrag.

Annars...ja, igår satt vi och "zappa" mellan kanalerna...47 stycken har vi visst att välja på nu...mycket skit som man får på köpet men mycket bra också...nu har vi fått grejorna att fungera...det gick förvånansvärt smärtfritt att installera som sagt!
Och det bästa av allt är att man kan titta på många program när man vill...man är liksom inte bunden till en viss tid.
MEN...kan berätta en rolig grej...minns ni tsunamin...tror det var 2005...vi köpte teven då...och den skulle man ju ställa in kanalerna på så de låg rätt...och allt gick bra tills det blev svart i rutan! (?)
Men va fan nu då...vi trodde det var något som var felkopplat och vi grejade och vi donade och vi svor...amen va fan är det?
Dagen efter stod det i tidningen att det varit fel på utsändningen! (sic!)
Och vi har inte haft något fel på teven under alla år vi bott i radhuset...tjugo år nått...vi hade kopplat in allt rätt...det var det om det.
Igår satt vi och tittade på teven och allt flöt på bra...jag var så stolt att jag hade fått internet, teven, modemet och sändare och mottagare bla bla bla att fungera som det skulle...så helt plötsligt försvann texten...vi satt och kollade in Ernst...men va fan nu´rå...jaha, en dag funkade det...ska det vara så här med digitalteve från Telia...jag svor ve och förbannelse...och tänkte att vad har jag gjort för fel nu då...ingen kontakt...felkod 712 stod det på teven...amen va f....vad tror du de säger på Teliabutiken om jag kommer med grejorna och slänger upp dem på disken och säger: funkar inte...släng skiten i soporna...nä, jag tänkte bara men i alla fall...så gick jag in på Telias hemsida och kollade Driftsinformation...och se på fan: Vi har omfattande störningar i Telias digital-tv...arbete pågår för att åtgärda felet. (sic!)
Och idag står det: Fel på digital-tv är åtgärdat.
Men alltså...är det inte lustigt att vi åker på strul både när vi köpt tv:n och nu när jag installerat nya grejor...vad är det med mig och datorer och installationer och allt vad det nu kan vara med det tekniska?
Jaja...nu funkar det i alla fall...än så länge...! Peppar, peppar...!

Kan också för att avsluta detta inlägg säga att jag fått klartecken med en utställning nästa år - 2013 -
28 juni - 15 juli...och platsen är NK-villan här i Nyköping...ska bli kul!
Ävensom så söker jag under tiden fler möjligheter...tips mottages tacksamt!
Maila mig på steffelodisnabelateliapunktcom om du har något som jag kan spinna vidare på.

Ha en fin fredagkväll!

Ses!

3 kommentarer:

Bea sa...

Håller med, hösten är lite tudelad på alla sätt. Vi får passa på att njuta så länge det varar :)
Ha det gott /bea

Ingemar Pettersson sa...

Hej Stefan!
Visst är det "vemodets tid" nu när våra vänner drar sig tillbaka men precis som du skriver så blir det mycket annat på tapeten. Det skall bli så oerhört kul och spännande att följa dina bravader i gömslet! Bilderna som du gjorde förra året är helt i en egen klass!
Ha en fin lördag!
/Ingemar

Ps, du vill nog inte att jag beskriver hur jag tycker Felia, öh förlåt Telia fungerar....

Gunnar Eriksson sa...

Jag tillhör de som redan har börjat längta till hösten. Jag gillar den klara höstluften som gör att man inte längre behöver svettas som man gör under sommaren. Knott och mygg har försvunnit. För att inte tala om höstens färger som ger min fotografering en nytändning.

Visst är det skönt med det digitala. Fler funktioner och flera kanaler. Men det är som du skriver att man blir mycket trött när det inte fungerar. Förr kunde mottagningen vara dålig och då blev det lite flimmer på TVn, men störningar på det digitala, då blir det inte mycket att titta på. Det hackar om man har en bild överhuvudtaget.

Nåja, det går alltid att plocka fram en bok om allt strejkar.

/Gunnar