fredag 20 maj 2011

Kalabaliken vid Sothönedammen!

Större bild - Klicka på bilden!

Bilderna är från 5 maj 2011

Vi var en sväng till Sothönedammen igår, frugan var ledig och en snabbsväng mitt på dagen bara för att kolla hur det gått med häckningarna där.
Svarthakedoppingarna syntes tyvärr inte till...vi fikade väl ngn timma men under den tiden sågs de inte alls...så antar att de blev bortmotade av knipan/kniporna som var som fan på att jaga undan dem sist vi var där för två veckor sen.
Kanadickerna var också borta...där låg honan på ägg sist men ingen kvar igår så det blev väl också en misslyckad häckning förmodar vi.
Krickan...hane och hona däremot låg på ägg...kniporna var kvar men de simmade mitt ute på sjön och verkade inte ha några bestyr med tillökning.
Undrar om det var sothönan som jagade bort kanadickerna...med hänvisning till dessa bilder så var det en riktig tuffing...sothönan bangade inte ur alls...det var pang på bara...bort mär´ej...inget snack liksom!
Kanske den var orsaken till svarthakarnas frånvaro också?
Jo, var till Lövsund också innan och kollade där med...Ägretthäger! Men den var långt bort på andra sidan och syntes bara med kikare...tog en bild för att dra upp i displayen på kameran för att se att det verkligen var en ägrett och inte en svan...jodå...mycket riktigt en ägrett.
Mycket vadarfåglar var där också bl.a. en brushane..tog några bilder för Svalan men inget vidare att lägga upp på the blogg.
Där är Ölandsbilderna outstanding!
Idag är det fredag...jag tar en hemmadag och frugan ska jobba helg så jag tänkte eventuellt imorron lördag dra till Lövsund tidigt och ha en sittning där för att se vad det kan ge.
Hoppas vadarna kan komma lite närmare...ska prova min nya konverter 2:an igen ...har fått lite tips om hur få fokusen att fungera bättre genom att fokusera manuellt först så fokus hamnar i rätt läge och sen autofokusera.
Problemet har ju varit att kameran inte orkat autofokusera hela vägen så att säga.
Testing, testing!
Appropå Ortolanen...seg jäkel...en hel dags arbete frå 8 på morron till kl 6 på kvällen för två bilder men men bilderna blev ju ganska så hyfsade om än dock jag skulle velat haft ortolanen liiite mera closer men men jag är glad ändå att den visade sig så pass som den gjorde!
Vädret var ju kalas så det betyder ju en hel del också...  :-) och som vanligt ett par trevliga fikastunder med en trevlig kille...myself!
Pekka kom ju på besök förresten...vilket var jättetrevligt med lite sällskap en del av dagen!!
Hade jag nå mer att förtälja?....tror inte det...

...Trevlig helg på er!

Ses!





Dammen  (Ekebykärret) mellan Åboöinfarterna - 5 Maj 2011
Sothönedammen  har jag döpt den till.

1 kommentar:

Lasse sa...

Vackert ljus, fina färger, action !! Trevlig läsning !