lördag 14 december 2013

Veckan...

Större bild - Klicka på bilden!


...har varit bra...den ringmärkta kungsörnen är kvar och ganska så oblyg medan den andra utan ringar gick ner för första gången igår fint efter att den ringmärkta varit nere men är en aning försiktig.
Så just nu får de väl räknas som stationära tillsvidare...
Den utan ringar satt över en timme i grantoppen utan att röra en fjäder...frustrerande, nagelbitarvarning och man kan bli galen på deras tålamod...ska den inte gå ner någon gång...ska du sitta där hela dagen o.s.v. o.s.v....men så småningom damp den ner i alla fall...

...idag och imorgon är jag ledig...eventuellt måndag också...skönt!
Och vad det verkar så kommer vädret att bli sämre under kommande dagar men det där vet man ju aldrig så urusla prognoser som varit den sista tiden...de kan ju inte ens förutspå hur vädret ska bli på morgonen samma dag ens en gång...bästa väderprognosen får man om vi drar ut och kollar vädret på plats hur det blir på förmiddagen och är det skit så drar vi hem.

Idag bjuder jag på en abstrakt kungsörnsexplosion...tidig morgon igår fredag...8:20 nått...mörkt...1/80 sek och 3400 ISO...ja, vad gör man...en omöjlig situation men men...ibland kan det ju vara kul och experimentera och bara knäppa av och se vad det blir...som omväxling till "de vanliga" bilderna så att säga.

Nu ska jag gå igenom lite bilder som ligger i mapparna och bidar sin tid...har ju inte hunnit med något annat än att ha koll på kungsörnarna i stort sett varje dag den senaste tiden...man vill ju liksom passa på när de är här och som sagt...kungsörnar växer inte på träd!
 I hela Sverige finns det runt 6 till 700 par och oftast är det en inlands/skogsfågel och inte så vanlig vid kusterna.

Ses!

1 kommentar:

Mårten Lundgren sa...

Riktigt snygg bild på kungsörnen med riktigt mycket fart i. Jätte-snyggt att det sprutar i jordhögen där den lyfter ifrån. Mycket skickligt fångat Steffe!