torsdag 6 november 2014

Snön faller tyst som tårar...

Större bild - Klicka på bilden!

Uteplatsen - 6 november 2014

...eller hur det var...tung blötsnö...första snön.

Igår hade vi en fin dag igen vid kojan trots mulet och det blev en hel del bilder att ta hand om...och idag kommer fotografen som ska ta bilder på lägenheten/radhuset för att de sedan ska läggas ut, i morgon förhoppningsvis, på Hemnet...spännande!
Åh vad jag längtar efter att få flytta nu när det kommit så här långt...det har ju varit en mental resa ett tag nu att komma till skott liksom...det började ju med att vi pratade lite löst om att flytta för ett par tre år sen...och beslutet har liksom mognat mer och mer att komma till den punkten att verkligen ta tag i det hela.
För vi trivs ju så förbaskat bra där vi bor nu.
Men vi ville ha en förändring med ett plan, något lägre hyra, ny miljö o.s.v.
Men det var tröstlöst ett tag när vi äntligen började titta på olika alternativ där vi tyckte att priserna var alldeles åt hellmans för höga...
Ockle pratade vi om en period...billigare lägenheter där, mycket billigare t.o.m... men ingen av oss kände något för den staden...det blev hela tiden från oss båda "näääeh...fan att jag flyttar dit...känner inte alls för det"...så det alternativet förkastades då och då men kom ändå upp i tankarna när det tog emot med de höga priserna i Nypan.
Olika bostadsköer har vi listat oss på...men köplatsen är nummer 170 före oss...så sic!
Innan det är vår tur så är det nog två meter ner som gäller...nä så det gick inte heller...Brandkärr var på tapeten ett tag också men...opersonligt och ingen känsla för det alls.
Nåväl resan spretade hit och dit med en massa kringelkrokar mentalt och på nätet men till slut så hamnade vi i Oppeby...dit vi ville, egentligen, hela tiden vi letade efter lägenhet...där frugan och jag träffades och flyttade ihop för en herrans massa år sen...-74...åh herre min get vad åren går!
Cirkeln är sluten!

Nä...nu ska jag gå igenom bilderna från igår...börja i alla fall...hinner nog inte så mycket...innan "plåtslagaren" kommer...
Det snöar som fan...10:30 är klockan...blir det väder imorrn?...kojan?...jaja väder blir det väl oavsett men väder som tilltalar för fågelfoto så att säga... då blir det ett drag ut men kollar vädret på teve ikväll först...

Ses!

2 kommentarer:

Ana Mínguez Corella sa...

So beautiful.. Cheers..

Ölandsvindar sa...

Det ger lite vidgade vyer att flytta ibland. Vi har flera gånger gjort stora hopp som alla släktingar och bekanta har förfasat sig över. Från Österhaninge till Trosa och sedan till Öland. Vi har aldrig ångrat oss och det roliga är att flera har följt efter oss och upptäckt att det finns många trevliga platser att bo på. Senast nu, köpte min brorsa ett fritidshus i Kastlösa och vi har Trosavänner som tittar på lediga lägenheter i Borgholm.
Så lycka till nu med ert lilla hopp. Det blir säkert jättebra!
/Kerstin