fredag 18 juli 2014

En liten peng från mig...

Större bild - Klicka på bilden!

Gräsligt

Laddade hem Capture NX-D igår...hade tänkt och vänta ett tag men kritiken mot programmet har varit rätt så stort på sina håll och jag ville gärna se om kritiken var befogad och så är man ju lite nyfiken också...hur fungerar det, är det så dåligt som det skrivs om?
Det är ju väldigt personligt om man gillar eller inte gillar ett program...jag gillade ju t.ex inte LR alls men det programmet har ju höjts till skyarna...av de som kan´et...
Så nu ville jag själv testa och bilda mig en egen uppfattning...
Satt några timmar igår eftermiddag med att testa olika funktioner i NX-D
Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om programmet konkret...svårorienterat, ovant men som med allt som är nytt så tar det väl ett tag att sätta sig in i hur logiken och funktionerna är uppbyggda.
Av det jag kunde testa igår så...nej...inte som det ser ut i nuläget vill jag använda det...nu har jag också blivit mer van med att arbeta i Photoshop CC som jag prenumererar på nu och där tycker jag att det fungerar bra...och jag lär mig hela tiden nya saker...senast häromdagen lärde jag mig något nytt som jag inte använt tidigare.
Det är det som är så bra med att använda ett enda program (eller ett fåtal program) att man blir van vid de olika funktionerna och får ett arbetsflöde som flyter rationellt.
Bildvisningen är jag inte jättenöjd med...där fungerar View NX bättre och snabbare.
Men det är inte så dåligt att det inte går att använda och jag använder Bridge mer och mer och vänjer mig vid att det inte är lika snabbt.
Hade Nikon behållit sina program så hade jag fortsatt att använda dem...de var ju outstanding i att behandla bilder tagna av Nikonkameror...jag älskade NX-2 och U-point men nu har de skjutit sig i foten (?) när det gäller den nya programvaran...den får nog vara för mig tillsvidare.
Vi får se vad som händer och fötter och hur uppdateringarna ser ut framöver och (om) nya funktioner läggs till och vad som eventuellt kan komma att förbättras.
Det var ju samma med View NX (och även NX-2) längre tillbaks i tiden att det var mycket som inte var bra med det heller men det bättrades ju mer och mer med tiden iom uppdateringar och förbättringar.
Så man får hänga med och se vad som kommer att hända framöver och vad för (förbättrings) - uppdateringar som kommer när det gäller NX-D.

Det var lite min peng om detta!
Den som lever får se...

Ses!






Inga kommentarer: