onsdag 5 juni 2013

Hornuggla...

Större bild - Klicka på bilden!

Vanliga boet - 4 juni 2013

...igår kväll besökte vi Hornuggleparet som om ni minns för två år sen fick ungar och som jag fotograferade och la in här på bloggen...förra året blev det ingen häckning men så i år så har paret fått ungar igen...i samma träd och bo och vi har sett två ungar men det kan vara tre också...de brukar kunna få tre stycken...fortfarande ligger ungarna och trycker i boet men ibland ser man dem sticka upp huvudet med sina orangeröda ögon och de ser ut att vara så pass stora att de snart ger sig ut i stora vida världen...kvällen igår var underbar med solen i fint medljus och vi väntade på att någon av eller båda föräldrarna skulle ge sig ut på jakt men det blev inget men ungarna började tigga vid halvtio...tio-tiden och hornugglan är ju nattaktiv så kanske den/de gav sig ut senare men vi fann för gott att dra när ljuset blev för dåligt.

Tack PB för mailet om denna lyckade häckning! Så roligt att se!

2 kommentarer:

Nonne sa...

WOW vilken bild! Jag har sett hornugglan segla över vår åker ibland sent på kvällen, men tyvärr aldrig fått den på bild. Härligt att kunna följa ett ugglepar år efter år.

Klas sa...

Utsökt bild och vilken glädje med ungarna och den lyckade häckningen. Hornuggla...Tänk om man kunde få syn på en sån nån gång. Fint projekt du har här.
/ Deerhunter