tisdag 29 december 2015

Mitt år i bilder

Större bild - Klicka på bilden!

Snart stundar det nya året 2016 och det gamla förpassas till historien men många bilder från det gångna året lever kvar i minnet och i den externa hårddisken...och att välja ut de bästa och mest minnesvärda bilderna till "Mitt år i bilder" är och var ju inte det lättaste, i stort sett nästan en omöjlighet, minst sagt...året har ju varit ett av de intensivaste år jag haft sen jag återupptog fotograferandet i och med den digitala fotograferingskonstens intåg nånstans runt 2003...
Och fortfarande tycker jag det är så otroligt roligt att dra ut på uppdrag i fotokonstens värv men kojan tar ju upp mycket av min tid också men denna hösten har det inte varit så intensivt med att sitta som tidigare år och den senaste vintern.
Jo, att bygga kojan blev ju en pärs men med frugans hjälp och våra gemensamma krafter så lyckades det men jag fick ju hjärtflimmer efteråt av överansträngningen och var tvungen att söka till vårdcentralen och kolla upp hjärtat men det slog aldrig så bra som då konstigt nog...men i alla fall...det hoppar över lite då och då fortfarande men det stannar inte helt i alla fall...än så länge...och...jag kan leva med det...om det inte är värre än som är fallet nu...men visst blir man lite oroad emellanåt när det sätter till...jaja, men det är en annan historia...nu står kojan där i alla fall och jag lovar...nu blir det ingen mer koja...det får bli den sista och som sagt...jag trivs alldeles utomordentligt förträffligt med kojans läge och utsikten jag har med granarna och mossen...och som den gångna hösten varit så ser det ut att bli bättre och bättre för varje dag...fåglarna vänjer sig och accepterar platsen mer och mer. 
Igår var kungsörnen framme igen mittemot i granen men gömde sig och drog efter någon minut men men den kommer lite då och då i alla fall och kanske inom sinom tid går den ner...spännande är det hur som helst när den visar sig...vad ska den hitta på nu då...liksom...?
Fyra vråkar, två duvhökar, sparvhök, fem-sex nötskrikor, fem-sex skator, två domherrar, kungsfågel, svartmesar och de vanligaste som talg, blå o.s.v....ja, åsså örnarna då förståss...så jag klagar inte...även om det inte har varit så där riktigt tillfredsställande med markkontakten från örnarnas sida så mycket som jag har velat men det kompenseras av de nya förutsättningarna vad gäller själva kojan och läget.

Men i alla fall...det blir ändå en hel del som ska fixas och underhållas runt ikring kojan än att bara att sitta och njuta av utsikten och plåta det som "dyker upp i rutan"...men det hör ju till.
Nu och i fortsättningen blir det endast två...möjligen tre dagar i veckan som jag sitter vilket känns bra och passar min mentala rytm alldeles utmärkt.
Tanken var att isolera kojan under mildvädret som var de gångna dagarna men nu har det slagit om till kallgrader så det får vänta ett tag till.
Det blir lite fuktigt nertill och en halvmeter upp när man drar på värmen och isoleringen ska visst motverka det fenomenet enligt "de som kan´et".
Vad förväntar jag mig av det kommande året...njaaa, inget speciellt...varför ändra på ett "vinnande koncept"...kör på i de inkörda hjulspåren och trivs alldeles förträffligt med det.
Sååå...året som kommer får bli som det faller sig...spännande att inte veta vad för fåglar som ska landa på sensorn...för mycket bilder på fåglar kommer det med all säkerhet att bli...som vanligt! 

GOTT NYTT ÅR!


Januari - Kojan

Februari - Lövsund

Mars - Västmanland

April - Öland

Maj - Oxelösund och hamnbassängen

Juni - Valva

Juli - Trosa

Augusti - I naturen någonstans

September - Yanni 

Oktober - Forssjö bruk

November - Kojan

December - Kojan

4 kommentarer:

Lasse Jansson sa...

Tack för alla bilder du bjudit på under året. Ditt urval är spänstigt och visar inte bara upp de fåglar du håller så högt utan även motiv av annan karaktär som även de förtjänar toppbetyg.

Gott Nytt År!

Nette Cecilia sa...

Jättefina bilder hoppas allt är bra med dig ,gott nytt år ,nette

Klas sa...

Gott nytt på dig, Stefan!
Älskar ettan och såklart den äldre damen som närsynt plirar in i sin iphone.
/ Deerhunter

Ana Mínguez Corella sa...

Great calendar!!!.. I wish you a happy new year .. Best wishes for 2016.. :-)))