måndag 30 april 2012

Trevlig Valborg...

Större bild - Klicka på bilden!

Ejder - 27 mars 2011

...får eder högt ärade bloggskribent önska! :-)
Idag skiner solen från en klar och fotograferandet ligger just nu på is enär andra prioriteringar har företräde.
Mycket arbete med mitt projekt har det varit men det har stannat av tillfälligtvis pga olika anledningar men hoppas på en lösning inom sinom tid...återkommer om det längre fram.
Men imorgon är det tänkt att kolla om backsipporna har blommat ut där de brukar finnas....hoppas det!
Det är såååå vackert där...hela slänten fullkomligt badar i backsippor...och har jag tur så är ortolansparven på bra humör också...har rapporterats en än så länge...undrar om den inte är på väg bort därifrån...synd...men så ser det ju ut i många fåglars livsbetingelser att de "motas" bort av olika anledningar, miljömässigt och av andra orsaker.
Tofsvipa såg jag minskade...men här i Nypan vid Flättna har den ökat pga att bonden där inte gör något med jorden förränn han gått över markerna och kollat av tofsvipornas bon och flyttat dem till säkrare platser...tänk om fler bönder kunde vara så förutseende och snälla!
Ett mycket hedervärt handlande!!
Sånglärkan kunde man köpa en lärkruta för att stödja den på det sättet så visst finns det goda företeelser här och var för att främja de olika fågelarterna...gott!
Men som sagt var...ha det så fint nu ikväll!

Ses!

6 kommentarer:

Bea sa...

Härligt när det våras på alla håll och kanter!
En trevlig Valborg till dig! /bea

Jan-Olov Wogenius tel. 0706-476346 sa...

Trevlig valborg själv!

Nette Cecilia sa...

dom flesta bönder gör nog så .eller så märker dom ut var dom har sitt bo .,åtminstone här.Ser framemot sipporna ,trevlig valborg ,Nette

Eva in Athens, Greece sa...

Hoppas kvällen varit trevlig och att du får en fin första maj imorgon!
☼☼☼

Ingemar Pettersson sa...

Tack detsamma Stefan!
Härligt att höra om bonden, all heder till han.
/Ingemar

Ölandsvindar sa...

Och ejdrar är så otroligt vackra. Inte bara vita och svarta som man kan tycka när man ser dem på avstånd. Lärkrutor är jag lite insatt i efter att ha skrivit ett kapitel om sånglärkan till Ölands nya fågelbok. Roligt att man med ganska enkla metoder kan rädda en art.