torsdag 23 september 2010

Knuthöjdsmossen...


...och smålommens rike.
Gårdagens utflykt blev till Knuthöjdsmossen - Hällefors och smålommens rike men inga lommar fanns kvar nu men till våren kommer att göras ett återbesök för att fotografera lom...det är en sak som är säker!
Vilket härligt naturområde med hundratals gölar och småsjöar och spångat en rundslinga på själva mossen ett par km.
Fler bilder: Min Andra Blogg

6 kommentarer:

Gunnar Eriksson sa...

Ja du Stefan, ett sådant fint område som du beskriver hade man inte tackat nej till att ha i sin närhet. De jag har hittat i min närhet så är det svårt att ta sig till det öppna vattnet. Det ligger ofta ett ganska brett bälte av blötmyr som effektivt stoppar alla försök att ta sig fram till det öppna vattnet. Jag får leta lite till och istället längta till din fina bild.

/Gunnar

Anonym sa...

En liten bit att åka för oss...7 timmar tur o retur men det var det värt och ännu bättre blir det till våren när lommarna är där...ska bli jättekul!
Men då blir det nog med en övernattning i bilen så det blir både kvälls och morgonbilder!

Steffe

Daniel sa...

Roligt att ni åkte dit trots att lommarna var borta, som du skriver, ett vackert område. Gällande lommarna så är Knutis fredat fram till 15 juli. Därefter kan man lättare komma till de små gölarnas kanter och lommarnas domäner. Skulle tippa att de är kvar i minskande antal iaf augusti ut...jag var där runt den 20 juli när jag fick mina bilder.

Henrik Hellemar sa...

Tjabba...


Hit har jag också tänkt mig - vi kanske ska ta oss dit gemensamt ?


Henke :)

Anonym sa...

Henke: En bra idé...men det är långt till våren o sommaren...måste försöka överleva vintern först! ;-)
Vi får se hur det blir...

Steffe

Henrik sa...

Ja Knuthöjdsmossen är ett underbart ställe men fantastisk miljö. Lycka till med lommarna nästa år, vem vet vi kanske syns ..brukar bli ett antal besök efter 15/7.

Ha det!
Henrik