lördag 10 juli 2010

En trast igen åsså några rader...


Här är en av de misslyckade bilderna på trasten som jag sparade förutifall...tycker ändå att den fungerar i det att ögat ligger precis rätt.
Här råder inte så hög aktivitet just nu vad gäller fågelfoto enär det fortfarande är semestertider och sommaren står i full blom med allt vad det innebär av att fågellivet börjar avta mer och mer.
Ungarna klarar sig bättre och bättre själva och lövverket gör att fåglarna håller sig dolda inne i träden.
.
Igår var vi till Vadstena och "gjorde stan"...en trevlig liten stad med mycket charm och framförallt gillar vi att gå in i Birgittas klosterkyrka och känna atmosfären där.
Titta på sarkofagen där hennes reliker ska ligga.
Bara gå omkring och känna lugnet som omsluter en i en andlig känsla.
Vi är inte dugg religiösa någon av oss men det kan inte undvikas att man känner en andäktighet och vördnad när man tänker på den tidens människor som dels byggde kyrkan och dels de hantverkare som skapade alla dessa trästatyer och altarskrin o.s.v....och det helt utan de moderna maskiner vi har idag.
Helt otroliga arbeten som finns där inne i kyrkan
Och även finns en vördnad för de som levde inom och utom kyrkans domäner i den tidens rådande religiositet.
Har ni vägarna förbi Vadstena ngn gång så passa på och kika in i kyrkan och så går ni bara omkring där inne och tittar på allt det vackra...inte minst taket!
.
Nu är det bara en vecka kvar på Ullis semester och det mesta ska väl och kommer att återgå till det normala vardagslivet igen.
Får se vad hösten kommer att föra med sig i form av upplevelser och vad som kommer att hända i övrigt.
Spännande...

2 kommentarer:

Nina/Stjärnkraft sa...

Jösses, karl! Skulle jag fått till en sån här bild på en pippi skulle jag varit mäkta belåten. Jag tycker den är kanon, framför allt för att - som du själv säger - ögat har hamnat precis rätt.

Här på öarna i Östersjön är det för varmt just nu. Man orkar inget annat än sitta still och flämta, alternativt ligga ner och göra detsamma. Det är aldrig någon måtta med någonting numera.

Anonym sa...

Tack! :-)
Vi har varit till havet idag och bara suttit och suttit i skuggan under ett träd med fika och inte gjort något, tittat på alla båtar som farit förbi och måsarna som dykt efter föda i vattnet...havsbrisen har fläktat härligt...nu sitter man i "pörtet" igen och flämtar under takfläkten som knappt hjälper men är ändå något...skönt är att ta en dusch och sen sätta sig blöt under fläkten...

Steffe