torsdag 3 april 2014

Isabellastenskvätta och Kasper ännu en gång...

Större bild - Klicka på bilden!


...och det gick till på så sätt att kompisen har ju varit i Finland i tio dagar och kom hem i förrgår och fick se att pipar`n var kvar och igår morse fick jag ett mess om att han skulle till Mörkö och ville att jag skulle guida honom och visst...kunde jag väl! :-) 
Och vilket monsterobs det blev den här gången...vi satte oss vid det vanliga stället vid pölarna men den syntes inte till där utan sågs längre bort vid jakttornet och där höll den till hela tidenså vi bestämde helt sonika att vi knallar väl bort och ser vad som händer...det hade redan gått en kille dit och satt sig...men eftersom pipar´n knallat iväg utåt åkern så tänkte vi att den kanske kommer till oss men den gick fram och tillbaka framför tornet så det blev en liten promenad dit till slut i alla fall...där installerade vi oss med en mycket låg profil nära marken eftersom det gör att fågelns rädsla minskar...värre när man står upp och visar hela sin lekamen i sin fulla längd...medan vi sitter där så kommer fågeln närmare och närmare för att till slut vara endast fem meter från oss!! Fantastiskt!

Men nu kan jag nog med 99.97 procents säkerhet säga att det inte blir någon mer Kasper...! ;-)

Sen blev det å dra en sväng till Strängnäs och Isabellastenskvättan och se om den var hemma och jodå...den var kvar men långt ut på fältet men efter ett tag...någon timma eller två... kom den i alla fall in så pass nära att vi kunde få dokumentationsbilder och jag kan lägga in ett nytt kryss på min Kryssblogg...
En bra dag med bra väder...dock kylslaget med ngn eller ett par grader plus bara...



Isabellastenskvätta - Löt utanför Strängnäs
Första fyndet i Sörmland - Artonde i Sverige.
2 april 2014


1 kommentar:

Sami Rahkonen sa...

Hej
Du har lyckats fint med piparen :) vilken stor grej det har blivit med denna pipare. Fin fågel.

Bra bilder! :)

http://www.srfoto.se/4/post/2014/04/vilken-start-p-april-mnad-bilder.html