onsdag 30 april 2014

Hugo

Större bild - Klicka på bilden!


Uppdaterat - 1 maj - 13:50

Veterinären ringde och Hugo får eventuellt komma hem imorgon med smärtstillande och antibiotika i bagaget...tonsillen och polyper är ivägskickade på provtagning, tar fjorton dagar att få besked...eventuellt kunde det väntas ngn form av snabbesked men (?)...blödde näsblod inatt men idag stillnat.
Hoppas bara att han äter nu för annars blir det jobbigt men sjuksköterskan som ringde innan vet sa att han såg inte ut att må så illa i sin bur. (för ngn timma sen)

Uppdaterat - 30 april - 16:30
De ringde från Strömsholm alldeles nyss och har datortomograferat Hugo...inget skräp konstaterades men något skit sitter där i bägge näshålorna och de har tagit prover för att se om det kan vara antingen inflammerade polyper eller om det möjligtvis kan vara cancer och är det cancer så är det slut. (?)
Sen vad beträffar halsen och svårigheterna att svälja så var det tonsillerna som är svullna och den opererar de bort nu när han är sövd.
Sen får vi vänta på svaret på proverna för att se vad som kan göras åt näsproblemen...så vi kommer troligtvis att få hem Hugo tills vi vet vad som ska göras efter provsvaren.
Nu efter att ha opererat bort tonsillen så ska det väl förhoppningsvis underlätta att kunna äta och dricka ordentligt.
Det känns ändå på något vis som hoppet återvänt...lite...

Uppdaterat: 
Igår (ti - 29 april) fick vi åka till Strömsholm direkt efter att ha besökt vet i Nypan och där det konstaterats att han är i behov av akutvård.
Svårt att svälja, vill inte äta och dricka och tungandas och har en knöl på ena sidan halsen - halsmandeln...som är svullen vilket orsakar sväljsvårigheterna
Idag ska han datortomografiröntgas och därefter får vi hoppas på ett besked oavsett vad det blir.
Vi har inte stort hopp...men hoppet är ju det sista som överger människan........vi drar i alla trådar som går att dra i...

Skrivet utkast i förra veckan:
Hugo mår inte bra...vi vet inte hur vi ska göra...tid är bokad på Strömsholm den 14 maj DT-röntgen (CT?) men han har svårt att andas och det rosslar något för jävligt i näsan och halsen på honom och vi har funderingar på att åka in till vet i Nypan på må (28/4) och avsluta hans liv...guuuud...det är hemskt...att inte veta hur man ska göra...han lider ju...spyr ibland...kanske av medicinen...men spytt har han ju gjort även tidigare innan han blev sjuk då och då såååå...hmmmm....skiter å pissar gött och äter fortfarande bra...men hängig och vill inte leka...och att då åka till Strömsholm för att få beskedet att det inte finns något att göra känns inte som något vidare alternativ...och särskilt inte efter att ha varit på Nypans vet och de inte kunde göra något där...inte så lätt att gå in i näsan och göra något av ett operativt ingrepp när det är så smått där fick vi besked om...faaaan vad sånt här är jobbigt...sååå...det är skitdeppigt just nu...