fredag 22 februari 2013

Några av veckans bilder.

Större bild - Klicka på bilden!


Denna vecka har i stort sett ägnats åt att fotografera småfåglar som synes på bilderna av grönfink och domherre...inte en lätt sysselsättning kan jag säga...det går åt bra ljus och snabba tider för att hinna med att få dem att fastna på sensorn!
Det går fort...oerhört fort!
Manuell inställning av fokus är det som gäller samt en fjärrkontroll så man kan titta ut genom fönstret och avgöra ungefär varifrån de kan komma och sen när man ser dem komma i närheten av stolpen smälla av en serie och hoppas på det bästa.
Kul är det...och ibland frustrerande när det inte vill sig men det är bara att ta nya tag och när det väl lyckas är det lön för mödan!
Sara var på besök idag...igen...satt i granen och gonade sig någon timme för att sen flytta sig och parkera sig framför kojan snett upp till vänster och fortsätta att gona sig i det något förbryllande ljus som ett ögonblick råkade komma fram...tror att ljuset nämns vid namn solen...otroligt (!) men det varade inte länge...men på måndag så...! :-)

Ha en trevlig helg!

Ses!5 kommentarer:

Klas sa...

Fina, ljusa bilder på de små och en riktigt humoristisk skildring av den stora, sista bilden tänker jag närmast på. Dina långa pass betalar sig. / Deerhunter

Torbjørn Wingsternes sa...

Flott serie der nr 3 ble min favoritt.

Antonio Pesk@ sa...

Impresionantes imagenes de estas pequeñas aves en vuelo.
Saludos

Kungsfiskaren sa...

Hej Stefan!
Wow, vilken serie med bilder. Bilden på grönfinken och domherren är bland det bästa jag någonsin har sett på "småfåglar", så grymt.
Ha en fin lördag!
/Ingemar

Jani sa...

Underbara bilder ;)
Speciellt den med domherren och grönfinken, supernice ;)