söndag 11 november 2012

Veckan som varit...

Större bild - Klicka på bilden!

9 oktober 2012

...har varit fantastisk...Sara som är på bilden ovan har varit på besök varje dag...om det är en hon eller han vet vi inte men Sara heter den i vilket fall...ibland kommer hon en gång under dagen...ibland flera gånger...det är olika och varje gång sätter hon sig på olika platser men har en plats där hon brukar sätta sig oftare.
Annars så väntar vi på de stora...örnarna, men de har inte behagat visat sig i nämnvärd omfattning mer än att de synts i luften på avstånd...kanske snö och kyla behövs för att få ner dem...vi får se...vi ska pröva ett annat koncept för att se om de kommer ner.
Annars?
Skönt med lite "ledigt" i två dagar och hämta sig...även om det är lugnt när man väntar på att något ska hända så spänner man sig och det är hela tiden alltid något som händer...småfåglarna är i full gång och det är roligt att plåta dem också!
Trött blir man med de långa dagarna...upp vid fem och hem vid tre/halvfyra...i fredags kväll slocknade jag redan vid sex-tiden...och gick upp vid nio och la mig på riktigt och sov hela natten utan avbrott...huuuuh...!
Men det är en skön trötthet...!
Vi har haft en hel del olika arter hittills utöver Ormvråk: Nötväcka, Nötskrika, Bergfink, Blåmes, Talgoxe, Grönfink, Hackspett, Gröngöling, Spillkråka, Sparvhök, Duvhök, Mindre hackspett, Trädkrypare...eventuellt någon mer art som jag inte kommer på just nu...

Idag och igår var vädret uruselt...men i morgon och på tisdag lovas det fint väder!

1 kommentar:

Klas sa...

Vilken vacker fågel! Väl fotograferad, förstås. Nog verkar det som ni placerat gömslet på en hyfsat bra plats... / Deerhunter