lördag 17 november 2012

Ledig dag...

Större bild - Klicka på bilden!

16 november 2012

idag för mig...och vädret har varit rätt så hyfsat en period nu.
Kompisen har idag varit ute vid gömmet själv och haft en "vanlig" dag med vråk...även denna dag...och precis framför kojan, gröngöling på myrstacken....ingen duvhök.
Själv har jag kopplat av med lite hemmapyssel hela dagen...skönt det med som omväxling till det "hårda" livet på landet! ;-)
Har fixat med mitt gömsleanordning så att jag kan montera på mitt 70-200-optik så jag kan sticka ut gluggen genom fönstret...spåret var lite för kort eftersom det är avsett för stora gluggen.
Veckan som kommer ska jag testa att köra med min "gamla" kamera - D700-an och se om det funkar bättre med att få flygbilder...som det är nu är det jättesvårt enär vråken hamnar alltför ofta med vingarna eller benen utanför sensorn.
Det är en chanstagning varje gång den ska till och flyga...alldeles för många vingklippningar...kanske någon bild blir bra men det är bra så i och för sig men om man kan öka på procenten att få fler lyckade flygbilder så...ja, jag ska testa och se hur det funkar i alla fall...om inte annat för att variera sig lite.
I morgon blir det en ensamdag...troligtvis (?)...kompisen brukar ha MYCKET svårt att hålla sig hemma...precis som jag... :-) så kanske ramlar han in i morgonbitti fast han sagt att han ska vara hemma...nåväl...det visar sig.
Börjar ni tröttna på vråk nu?
Ja, vi också... :-)...njaaaa... vi väntar (fortfarande) på örnarna men de har varit svåra i år...fattar inte vad som felas...kanske det är för varmt...vet ju förra året då jag hade örn nere i början/någon vecka in på november som jag nämnt här tidigare och då var det kallare...i år har det ju varit varmt och det fortsätter visst med värmen som det verkar...värme och värme...jag menar att det ska till kallgrader...neråt 10 - 15 minus...typ...minst...men men vi har ju haft vråk, duvhök och gröngölingar samt en hel del småfåglar att roa oss med.
Så inte har vi varit "lottlösa" inte...det har varit mycket givande med de "naturliga" upplevelserna som det varit...
Vråken är ju en historia för sig...aldrig varit med om maken till fågel att visa upp sig...och helt underbart att sitta och titta på den när den sitter så nära...att studera dess "minspel"...den är helt avslappnad när den sitter på sin favoritplats och putsar sig.
Och inte visste jag att den hade en sån tunga som jag sett nu på så nära håll...vråken sitter inte mer än några meter framför kojan och vi sitter och smäller av våra kameror...det låter som värsta kulsprutor med serietagningen på 10 bilder i sekunden...ni kan ju tänka er när det är två kameror som knattrar loss!!
Och den skiter fullständigt i att det låter om dem... och vi kan prata också...helt otroligt!
Antar att den blivit van vid att kamerorna låter eftersom det låtit om dem sen den kom allra första gången och var lite försiktig då men sen har den närmat sig mer och mer och nu bekommer inget den på platsen.
Fast vi brukar lugna ner oss med snacket när den tittar upp mot kojan...då blir man lite nervös om den ska dra eller inte men hittills har den bara fortsatt med sina göranden och låtanden efter att den tittat klart...typ...!

Ja, det blev några rader idag i alla fall...har inte varit så mycket av den varan med tanke på att jag haft fullt upp med annat...
Men ibland kan ju bilder få tala för sig själva...det är gott det...! :-)

Ses!

3 kommentarer:

Antonio Pesk@ sa...

Preciosa foto saludos amigo

Birgitta sa...

Tänk vad man kan vänja sig snabbt. Alla de fina bilder du visat hade varit nog för vem som helst av oss men visst förstår jag att du väntar på örnen.
/Birgitta

Klas sa...

Inte blir den intresserade fågelfotografen trött på fler bilder av vråken. Det är bara inte möjligt. Det är dessutom intressant att få ta del av beteenden, en del väntade, andra inte. Har oxå märkt att om de en gång "fastställt" att denna plats är säker vill det till rätt mycket bus för att den ska lyfta. Antagligen är det så att för rovfåglar är ingen plats säker så det duger nu. Grattis till den fina bilden av duvhäken i förra inlägget! / Deerhunter