fredag 13 januari 2012

Veckan som varit...

Större bild - Klicka på bilden!

13 januari 2012 
Solen på väg upp, därav de mättade färgerna.

...blev till slut en rätt så trevlig upplevelse ändå, torsdag och fredag.
Men med en inledning som inte gav någon som helst utdelning...måndag, tisdag och onsdag, var det alltså som jag nämnt tidigare, helt stiltje.
Igår var korparna nere och duvhöken med...den med ring samt en örn satt i trädet till vänster/rakt fram om mig.
Samma idag med den skillnaden att det var mer fart överlag på kråkor - ca ett 70-tal, korpar - 6-7 stycken och även idag var örnen nere och satt i trädet till höger ett par timmar men flög iväg till slut utan att jag fick några bilder...satt helt utanför kameravinkeln.
Men det är ju spännande att bara sitta och titta på den!
Duvhök var nere också...den på bilden...det är den andra utan ring.
Ormvråkarna har hållit sig borta av ngn anledning.
Så denna vecka har varit mager på bilder men ändå är jag ganska så nöjd med de bilder jag fått samt så har upplevelserna stått desto högre i rang.
MEN...det är ju örn jag vill ha ner men men...vi får se hur det blir framöver...just nu känns det som om jag vill ha lite semester...faktiskt!
Så nästa vecka kommer jag nog att ta det lugnt...kanske, kanske jag åker ut ngn gång mitt i veckan?
Eller så låter jag det vila och drar ut nästa gång det blir påfyllning av "godis"...väntar ngn dag eller så så att det får ligga till sig och sen drar jag dit...tror jag gör så...faktiskt!
Fredagen den trettonde är det ju idag...kom jag på nu när jag sitter och skriver det här...lägger in en bild till från igår där duvhöken brer ut sina vingar...ett beteende som den har när den vill skydda maten och och ta betäckning från en eventuell hotande fara.
Jag fick inte med hela fågeln utan var tvungen att kapa stjärten i det att det var så mycket skräp där...men rätt så läcker bild ändå tycker jag.

12 januari 2012

5 kommentarer:

Mimmi sa...

Det är ju bara så helt otroligt underbart att komma in på din blogg och få se dina otroliga vackra bilder :)
kram

Ölandsvindar sa...

Snygg bild! Jag hade en sparvhök som satt så där utanför fönstret. När han samlade ihop vingarna låg det en stackars talgoxe under honom. Han började plocka fjädrar och jag rusade iväg efter kameran. För sent!! Han hade blivit skrämd för något och drog precis när jag skulle knäppa en bild.
Kerstin

Fjällripan sa...

Jättefina bilder, duvhöken är en riktig skönhet! Så vackert när den breder ut sina vingar!! Skulle vara så otroligt roligt att själv få uppleva detta! :)

Birgitta sa...

De senaste inläggen har fantastiska bilder. Kanske fråmst reprisen. Snyggt!
/Birgitta

LindaElm sa...

oj vilken fin bild den sista var :) gillade verkligen att han "det" spretade med vingarna.