fredag 9 oktober 2009

På väg hem...

...från Öland och Grankullavik och från måndag till fredag.
Underbart väder har vi haft med bara något lite regn ngn dag men annars har solen lyst hela tiden från en klarblå himmel och med en underbar brittsommarvärme!
Och fullmåne som skapat långa skuggor i träden utanför stugan.
Fåglar har det inte varit mycket av annat än en hel masse skarvar vid Högby fyr.
Där vi bott vid Grankullaviks fritidsby har det från vårt fönster utåt mot Grankullavikens vatten och den lilla viken in mot fritidsbyn setts två svanar med en unge simmat fram och tillbaka i deras värv efter mat...kul och avkopplande att sitta och titta på från köksbordet!
Sothönor en tio-tolv stycken som simmat runt och dykt...en dopping har vi sett också.
Inga havsörnar, någon ormvråk har setts men som sagt väldigt dåligt med sträckande fåglar och annat i fågelväg har det varit.
Vi har mest åkt runt (och gått och gått och gått!!!) och tittat på olika sevärdheter...Trollskogen och rundslingan med vraket Swix som höjdpunkt, (en lite lagom promenad!) Byrums raukar, en väg söderut från Byrum som på slutet blev väldigt dålig men det gick att ta sig igenom i alla fall och det är sååå kul med såna vägar att upptäcka naturen i omgivningarna, olika naturreservat, Böda sand, Neptuni åkrar, Långe Erik bl.a.
Idag drar vi hemåt...vi längtar såååå efter våra små älsklingar Alex o Hugo!
Ses!

4 kommentarer:

Per sa...

Låter som ni haft en skön vecka. Länge sedan jag var på Öland så jag blir lite sugen när jag läser dina rader.
/P

Fredrik sa...

Avundsjuk... ;) Har varit mycket på norra Öland de senaste åren, det är fantastisk natur där. Trollskogen är lika häftig varje gång, Böda, Fagerrör, Byerum... Fotomöjligheterna är outtömliga!

Jonathan Björklund sa...

F'n vad lyxigt, här regnar det bara hela dagarna :( kul att ni haft en bra tur :) !

magnus sa...

låter som en härlig vecka...den där vägen som gör söder om byrum har jag kört med....:-) vilka härliga skakbilder du gjort senaste tiden med.

ha de' gött

//Magnus