måndag 10 juli 2023

Torrt i markerna...

Större bild - Klicka på bilden!

...och äntligen har jag fått till en bild ifrån Nikons program Studio NX...har suttit hela xxxxx dan och fipplat med skiten.
Det är för att det fortfarande är problem med Adobes Photoshopprogram och visningsprogrammet Bridge...inte en enda som kan lösa skiten, så att det funkar som det ska.
Så mycket som jag och min datahjälp suttit med att försöka få till en lösning...så nu har jag gett upp att få ordning på det.
Har skickat in bilder och text på Adobes sida på Facebook men inget svar än...skickade det på förmiddan.
Har även chattat på Adobes sida men två gånger stängde de ner bara, (sic!) efter att jag förklarat vad som felas...det ville de tydligen inte ha något att göra med eller så kunde de inte och det kan jag väl förstå lite eftersom det inte är så lätt att sitta vid datorn och kommunicera angående datorstrul. 
Däremot så visas bilderna i NX Studio perfekt...inga filslutsfel där eller på annat vis så mankerar det där...däremot så är det en sjujäkla inlärningströskel att få till bilderna kompatibelt med NX och Photoshop.
Även bilder som felas i Bridge visas korrekt i NX...mycket märkligt är det!
Jag jobbar nu i bägge programmen med att visa bilderna i NX och sen gå över i Photoshop Camera RAW och bildbehandla där för att sen spara ner som jpeg och sen tillbaka för att slutbehandla bilderna i Photoshop samt ändra storlek för visning på bloggen. 
Så ligger det till just precis i detta nu...imorgon kanske det är andra bullar som gäller...endast vår herre vet...herre min get...!

9 juli - 2023

Inga kommentarer: