måndag 14 oktober 2013

Nötskrikorna samlar i ladorna inför vintern...

Större bild - Klicka på bilden!

Var en sväng igår lite här och var och kikade på hur det står till i fåglarnas värld i det vackra höstvädret...mycket Nötskrikor i farten där det finns ekar!
Småfåglar är det mindre av...där är det störst chans att sitta hemma och plåta vid min matning utanför vardagsrummet på altan.
Haft tre stenknäck, bergfink och steglits bl.a...och så de ihärdiga nötväckorna då förstås...två stycken.
Men Nötskrikorna...de samlar nötter inför vintern i hejdlösa fram och tebaka-flygningar med krävan full...ekarna - in i skogen - ekarna - in i skogen i en aldrig sinande frenesi.
Roligt att sitta och titta på dem och oblyga är de också i sin koncentration av samlariver och lätta att plåta.Vägen till Hummelvik - Oktober 2013

5 kommentarer:

Lasse Jansson sa...

Kul att läsa om nötskrikorna. Under hela våren och sommaren har de varit mer eller mindre osynliga för mig men den senaste veckan (ungefär) har jag sett dem fara som galna fram och tillbaka.

Fantastiskt hög kvalité på dina bilder! En fröjd att titta på :-)

Birgitta sa...

Kul med alla fågelbilder här. Snygga nötskrikor tex.

Fjällripan sa...

Vilka fina bilder på nötskrikan! De har så stora ögon :)) Inga nötkråkor?

Torbjørn Wingsternes sa...

Flott av nøtteskrika. Likte spesiellt det siste.

Ölandsvindar sa...

Morr`n! Gransångarna är absolut kvar. Såg många i går och har också haft flera här uppe på norra änden. Annars var det rödhakar och kungsfåglar precis överallt och några taigasångare. Brunsångaren ville inte visa upp sig när jag var i den dungen och letade. Korsnäbbar verkar också ovanligt många i år.Här flyger nötskrikorna kors och tvärs och jag spanar efter nötkråka men har inte sett någon ännu.
Ha det!
Kerstin