söndag 9 december 2012

Örnkontakt av tredje graden...

Större bild - Klicka på bilden!

Gammal havsörn - 9 december 2012

...och det var på tiden med tanke på att jag förra säsongen hade örn redan i början på november...de har varit sega i år av någon anledning...ingen aning om vad det är som styr deras beteende.
Men i alla fall...idag kom det fyra individer och cirklade runt träden framför kojan och två unga och två gamla var nere bakom myrstacken och den på bilden hamnade rätt så hyfsat i fotoläge.
Sedan satt det ett par upp i asparna både till höger och vänster om kojan.
Annars har det varit full fart på både korpar och kråkor samt att vråkarna varit i farten också med att jaga varandra så ingen av dem haft tid att äta!
Men på eftermiddagen så fick Sara äntligen gå ner och äta i fred lite.
Så sammataget så har dagen varit fullt tillfredställande om ändock ingen riktig "fotografiskt" dag men som naturupplevelse en dag att minnas.

5 kommentarer:

Niklas Johansson sa...

Härligt!!! Då är de på gång ska du se. Att de börjar komma ner nu är nog tack vare snön och kylan då väljer de lättare tillgång till mat än att jaga själva gissar jag.

/ Niklas

Kenny Isaksson sa...

Grattis till det fina besöket Stefan!
Ser ut att vara ett riktigt gammal fågel. Lite järvt av den att gå ner såhär, det ser ut att vara ganska snårigt runt omkring.
Må väl / Kenny

Fjällripan sa...

Så läckert!! Visst är den ringmärkt...? tycker det ser ut som det...

Klas sa...

Hyfsat fotoläge - jo det kan jag hålla med om. Gott om detaljer att titta på. Den verkar lite medtagen, örnen, och ser kall ut som rimfrost självt. Hoppas den mår bra. / Deerhunter

Antonio Pesk@ sa...

Preciosa pose de la reina de las aves,saludos amigo