tisdag 2 oktober 2012

Den kom...den sågs...den drog...

Sparvhök - Gömsle - 2 oktober 2012

...ett ögonblick i tiden...kanske 4 sekunder och två bilder hann jag med...varav den andra den tittar rakt fram och inget öga kom med...men denna ändock en fin bild jag blev nöjd med trots en slutartid på 1/60 och ISO 2000...ja, alltså vädret är ju på ren adekvat inhemsk vokabulär, pissigt och tiderna blir ju därefter med det mörker som råder!
Konverter 1,7 på och 500:at då som vanligt - F7,1 - Vitbalans sol - EV -0,7
Brusreducering gjord...annars sedvanligt mörkrumsarbete.
För att återgå till vad som hände idag så var det lite mer liv i luckan trots det miserabla vädret...talgoxar ett antal var i farten...blåmes...ekorre och en rovis som flög iväg på lite avstånd innan sparvhöken landade så fint på den fina "pinnen" vi gjort iordning.
En bra dag!
Hoppas på bättre väder nu framöver...det har regnat en längre tid nu och ett fint oktoberväder anbefalles å det bestämdaste!!

5 kommentarer:

Fjällripan sa...

OJ att det var dåligt väder kan man inte tro, bakgrunden blev ju superfin med den härliga bakgrunden! Toppenbild på höken!

Tack för din kommentar :)

Unknown sa...

Vad är det man brukar säga? "Motivet kommer som en snigel och försvinner som en blixt". Fast här verkar motivet kommit som en blixt också. Själv fotograferar jag mest landskap, men även där kan man ibland känna en stress. Ofta är det ett moln man vill fånga i sin komposition eller en solstråle/solfläck. Att då inse att man måste byta objektiv eller montera på ett filter, då går tiden fort. Man tänker att solen tittar nog fram snart igen, så det är bara att vänta. Jag vet inte hur många gånger det har hänt att den inte syns mer än den dagen.

Men du fick till en bra bild även om du nästan fick skjuta från höften.

/Gunnar

Patricia sa...

Jättefin bild med en underbar bakgrund. Dina rovfåglar är helt suveräna ett underbart nöje att titta på dem.

hälsningar
Patricia Nordforss

Jan-Olov Wogenius tel. 0706-476346 sa...

Snygg bild på sparvhöken!

Klas sa...

Tja, det mesta har redan sagts. Toppenbild, helt enkelt. Här är en till som hoppas på l i t e bättre väder framöver. / Deerhunter