tisdag 25 oktober 2022

Morgondimma...

Större bild - Klicka på bilden!

...söndag...klockan är ca 8 och de första besökarna är redan på plats i den tjocka morgondimman och det svaga blå ljuset som fordrar ett högt ISO har inte retarderat ännu...korparna...som är vägvisarna far omkring över nejden och en del sätter sig i närheten av där jag sitter...vilket jag tacksamt tar emot!
Och under dagen kommer det att hända en hel del efter att ha suttit i tre dagar förra veckan och inget hände vad beträffar örnarnas närvaro...helt frånvarande. 
Men dag fyra, i söndags, så smällde det till riktigt ordentligt...korpar hela dagen, ormvråkar vid några tillfällen (de drar när örnen är närvarande) samt örnarna kom lite senare men enbart i träden för att så småningom dimpa ner alla på en gång nästan, ner på gärdet...spännande som fan när det blir så där!
Ett skådespel och de knallar runt på gärdet som en fårskock som går omkring och betar...räknade vid ett tillfälle 15 stycken nere samtidigt!
Så då är den långa väntan och det tålmodiga frustrerande ingentinget värt allt och lönen för mödan blev ett fyllt minneskort på över 800 pics.
Men ska väl till syvende och sist säga också att det är kul med "mellansnacket" också enär jag har nötskrikor, hackspettar 2 stycken och alla småfåglar...gröngölingen var ju nere en sväng också se tidigare inlägg...för att inte glömma besöket av kungsörnen som tittade förbi en sväng.
Nu blir det ladda mina batterier och kamerans batterier också i några dagar och bilderna som ligger nu i burken från söndag får ligga och gosa till sig ett tag.
Idag en sväng ut i skitvädret.

Tjingeling!

I´ll be back...soon...very soon...!


23 oktober - 2022

Inga kommentarer: