torsdag 14 februari 2013

Ketschupflaskan...

Större bild - Klicka på bilden!


...kommer jag osökt att tänka på med tanke på gårdagens händelser...en dag då allt hände på en gång...duvhök, ormvråk, korpar som sitter och småsnackar och kurtiserar nu så här inför vårens nära ankomst... örnar som kretsade kring träden...som vanligt höll jag på skriva när det det gäller örnarnas tröghet att gå ner på marken...vi tror att det är för att det är så dålig sikt för dem när de vistas på marken i närheten av kojan...det är en slänt utåt höger sida mot en åker och då ser de inte eventuella faror däråt...och åt andra sidan är det sjön med en hel del buskage vilket också försämrar sikten...örnarna vill med all säkerhet ha en fri flyktväg och som det ser ut nu så kan det vara svårt att få upp farten snabbt och dra iväg i det att det är en hel del träd och att de inte ser farorna åt sidorna...så tanken till nästa år är att röja undan lite sly och sånt för att öppna upp lite mer.
För kojan och allt kring den är det ju absolut inga problem med har vi kommit underfund med enär duvhöken satt bara ett par meter från den igår och den brydde sig inte alls om att kamerorna smällde.
Och korparna är det heller inga problem med...
Men i alla fall...en örn gick ner till slut och den var nere ett bra tag....plus att en gamling flög ner på backen och drog iväg igen...
Det har varit trögt en längre tid med örnarna men som sagt...igår så rann det till ur ketschupflaskan så det stod det härliga till...men det var trögt fram till middan ungefär...och dagen blev till slut en kanondag...en av de bästa på länge!








13 februari 2013

5 kommentarer:

Unknown sa...

Wow du har gjort det igen :) Fantastiska bilder, du är så bra! Grattis!

Hamsterkatt sa...

Härligt att se och läsa om! Härliga bilder på duvhöken. Måste verkligen vara en upplevelse att se dessa stora fåglar så nära.
Grattis till en lyckad fototur, och tack för att man får se resultatet!

/Marie

Hamsterkatt sa...

Härligt att se och läsa om! Härliga bilder på duvhöken. Måste verkligen vara en upplevelse att se dessa stora fåglar så nära.
Grattis till en lyckad fototur, och tack för att man får se resultatet!

/Marie

Klas sa...

Storartad inflygningsserie, så utsökt vacker fågel. Lägger den sig på maten i sista rutan? Hela vintern har jag återkommit till din sajt med de största förhoppningar som alltid har infriats. / Deerhunter

Unknown sa...

Superläckra bilder Stefan. Jättefina. Det är en mycket vacker fågel. Härlig tur du hade.
MVH Camilla