fredag 10 maj 2024

En magisk morgon...!

Större bild - Klicka på bilden!

Klockan är fyra och jag har precis kommit fram till lomsjön och solen är alldeles strax på väg upp.
Det ser ut att bli en fin dag.
Men...det är kallt och temperaturen ligger på nollan...och det är sjunde maj!
Påpälsad men ändå så huttrar jag efter att jag satt mig tillrätta och inväntar lommens ankomst...om den nu kommer...det kan man ju aldrig veta med naturens nycker.
Det som bjuds får man ta och blir det utdelning av den högre digniteten, som i det här fallet är lommen, så får man vara tacksam för vad moder jord kan bjuda på i sina bästa stunder.
Oavsett så är ju själva naturupplevelsen med den vackra soluppgången och alla de färger som uppenbarar sig därvidlag av solstrålarna spelandes över trädtopparna och träden som speglar sig ner i det lugna vattnet en upplevelse att minnas med kamerans hjälp.
Vartefter solen visade sig mer och mer så steg temperaturen till lite mer behagligare nivåer.
Och efter ett par timmar så kom då lommen och seglade förbi där jag satt och dagen kändes fulländad...det är väl det som kan kallas lön för mödan.
Vid ett tillfälle kom en fågel flygandes mot mig och jag undrade vad det kunde vara...det visade sig att lommen passade på att ta en flygtur och...jag var beredd...hade fått in den i fokus och fick se att det var den...och den kom närmare och närmare för att till slut flyga inte långt från mig...bara att plåta på...blev en hel svit med bilder av just den flygturen.
Sammantaget en kanondag!7 maj - 2024

Inga kommentarer: